VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
VICTOR MICUŞA. Am ştiut să fiu discret
Decembrie 2005, Nr. 20-21

VICTOR MICUŞA. Am ştiut să fiu discret

Comentează   |   Cuprins

stilistul anului 2005

Numele lui a devenit un sinonim al calităţii şi rafinamentului în materie de hair-style. La Chişinău, Bucureşti, Sankt Petersburg. Nu există persoană publică la Chişinău căreia Victor Micuşa să nu-i fi ajustat şi îmbunătăţit imaginea. Fie vorba de majoritatea politicienilor noştri, dar şi toţi invitaţii de rang înalt care ne-au vizitat capitala. Kwasnewski, preşedintele Poloniei, amazoana Carpaţilor Ruslana, dar şi guvernatorul Băncii Naţionale Leonid Talmaci, băieţii de la O-Zone, Gândul Mâţei, Anastasia Lazariuc şi prezentatoarele de la PRO TV.   

Născut la 17 august 1966. Şi-a început activitatea profesională în anul 1986. Este căsătorit, are doi copii: Dumitru şi Dalia. Pasiunea lui cea mare este fotbalul.

Pe plan profesional, ce a însemnat pentru Victor Micuşa anul 2005?

Campionate tradiţionale, prezentări de colecţii, am început să distribuim L’OREAL professionnel. Promovând şi lucrând cu L’OREAL, am reuşit să realizăm la un nivel mai înalt Campionatul Moldovei la frizură, am participat la Cupa Frizerilor din Sankt Petersburg. L’OREAL a cumpărat colecţia noastră din Campionatul Moldovei pentru un show la Bucureşti, care s-a transformat într-un eveniment monden foarte important pentru capitala României. Am participat în Bulgaria la Campionatul Ţărilor Balcanice, a urmat Campionatul Frizerilor din Sudul Moldovei. A fost un an plin.

Vreau să ne referim la persoana mondenă Victor Micuşa. Care este relaţia ta cu clientela salonului „Micuşa Stil” şi de ce îţi permiţi luxul să refuzi în calitate de clienţi multă lume bună?

Pe lângă toate chestiile birocratice şi organizatorice de care trebuie să mă ocup, o zi pe săptămână lucrez şi „la fotoliu”. Nu sunt omul care alege clienţii după rangul social, dar, în principiu, clientela salonului nu este una ieşită din comun. Astăzi păturile sociale de la noi tind să se egaleze, iată de ce, sincer să fiu, nu cunosc toţi clienţii salonului. Nu am mers pe ideea stelelor mari în jurul cărora să se învârtă stele mai mici. Meşterii mei au acelaşi nivel înalt de profesionalism. De aceea, 60 la sută din clienţi vin la „Micuşa Stil”, şi nu la un meşter anume.

Cu multe dintre vedetele autohtone colaborezi din momentul în care şi-au început cariera. Cât de mult se schimbă ele pe parcurs, cum evoluează?

Dacă nu fac o poză cu persoana respectivă, îmi vine mai greu să-mi amintesc cum arăta la început, deoarece schimbările pe care le facem noi sunt lente. Nu transformăm o brunetă într-o blondă şi nici nu schimbăm radical lungimea părului, nu facem schimbări bruşte de imagine decât în cazul în care clientul îşi doreşte acest lucru.

Să însemne asta că eşti conservator?

Nu, cea mai mare parte a clientelei noastre este conservatoare. Îmi amintesc cum a venit la noi, prima dată, Nelly Ciobanu. Avea un păr foarte lung, de culoare întunecată. Era prin 1995. Treptat, în ani, am ajuns la o imagine elaborată, cu gust. Eu înţeleg că acest lucru nu poate fi acceptat instantaneu.

Într-o discuţie anterioară afirmai că în Moldova, bărbaţii din show-biz sunt mai stilaţi decât femeile. De ce?

Nici nu prea avem show-biz în Moldova. Dacă într-o perioadă toată lumea considera că bărbatul trebuie să poarte în permanenţă o tunsoare scurtă sau că este deplasat să-şi vopsească părul, azi, bărbaţii au mai multe priorităţi. Femeile, de când mă ţin minte ca frizer şi stilist, au avut posibilitatea să poarte părul de lungimea şi culoarea pe care şi-au dorit-o. Acum însă bărbaţii s-au descătuşat şi îşi permit să adopte diverse stiluri, le este mai uşor să-şi schimbe culoarea părului, iar puţini ţepi sunt în stare să-i facă de nerecunoscut.

Cât timp acorzi propriului stil?

Ca să-mi elaborez acest stil, a trebuit să treacă doi ani, am aşteptat să crească părul şi să realizez o coafură care este uşor de aranjat şi cu care mă simt comod. Dar dacă ar fi să-mi schimb acum radical look-ul, aş avea nevoie de o oră jumătate.

De ce, de cele mai dese ori, stiliştii îşi formează o imagine rebelă, puţin neglijentă chiar şi asta în contrapunere cu rezultatul muncii lor, care este perfect?

Unii stilişti aleg o imagine nonconformistă, exagerată, pentru a atrage clienţii. În lumea noastră există o regulă: să nu faci altuia ceea ce nu porţi tu. Şi dacă îţi permiţi să fii ieşit din comun, există clienţi care te vor alege doar pentru imaginea ta excentrică.

Se spune că la frizerie se află şi se răspândesc cele mai multe bârfe. E adevărat?

Clienţii mi-au încredinţat multe secrete, dar mi i-am păstrat pentru că am ştiut să fiu discret.

Care este, în viziunea lui Victor Micuşa, imaginea feminină şi masculină perfecte?

Bărbatul perfect nu trebuie să fie cochet, să arate ca scos din cutie şi să nu atragă prea tare atenţia prin exterior. Să nu se vadă că lucrează prea mult la imaginea sa, şi să arate ca o steluţă din vârful pomului de Crăciun. Trebuie să fie la nivelul tuturor „jucăriilor”, dar să se facă remarcat. Un bărbat perfect nu te atrage să legi capăt de vorbă cu el. Iar un bărbat care arată prea cochet, nu inspiră încredere. Dacă ne referim la femeie, acesteia îi stă bine puţin cochetă, chiar un pic provocatoare, şarmantă, inteligentă. Ţinuta şi atitudinea trebuie să contrasteze puţin între ele, pentru că unei doamne nu-i stă bine să dea de înţeles că este uşor de abordat.

Liliana Popuşoi

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Ultimul raspuns a fost minunat, genial chiar
Eugen   -  
01 Iulie 2010, 23:02
Sus ↑
La ce pret este o schimbare de look??? la domn. MICUSA.
Elena   -  
22 Februarie 2011, 00:59
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău