VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Top politic. Mai 2013
Mai 2013, Nr. 108

Top politic. Mai 2013

Comentează   |   Cuprins

Revenim la varianta zero
După demiterea lui Lupu, în ţară n-a mai rămas practic niciun politician cu funcţie importantă. Scena politică se curăţă rapid pentru a înghiţi hoarde noi de politicieni la fel de barbari, care vor veni în scurt timp. Fascinant e că platoul se eliberează de soldăţeii de plumb ai democraţiei moldoveneşti prin intermediul unor vânturi deloc electorale. La mijloc e marea ură ce îi mistuie pe principalii generali de armată, care îşi distrug forţele, dar se şi sinucid politic de dragul dulcei senzaţii a răzbunării. Praf se va alege din tot ce au construit ei cu migală, dar, în schimb, ei vor trăi câteva clipe de satisfacţie izvorâtă din sadica dorinţă de a da un şut în fund duşmanului. Această distrugere a Alianţei se cheamă în limbajul politicienilor revenirea la varianta zero. Adică totul trebuie ras şi construit din nou. În limbajul nostru, mai pe înţelesul tuturor, asta înseamnă cotonogeală curată.

Ce mai face domnul preşeditnte Timofti?
După enunţarea deciziei Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea desemnării lui Vlad Filat în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a nimerit într-o situaţie extrem de delicată. Garantul Constituţiei a păcătuit prin a lua decizii neconstituţionale. La un moment dat, s-au auzit chiar voci care cereau demiterea neîntârziată a lui Timofti. Dar apele s-au liniştit treptat şi acum constatăm că singurul om care stă destul de bine înfipt în propriul fotoliu e preşedintele Timofti. Nu-i exclus ca acest politician să se dovedească mai longeviv politic decât cei care l-au aburcat în această funcţie.

Mirarea din sondaje
Căderile din sondaje ale PLDM şi PDM nu mai miră pe nimeni. Amintim că aceste două partide au pierdut în sondaje cam jumătate din susţinerea de care se bucurau anterior, iar liderii lor se delegitimează văzând cu ochii. Comuniştii cresc şi acest fapt nu ne mai stresează, pentru că înţelegem de ce se întâmplă asta. Cei care ne uluiesc sunt, de fapt, liberalii. Hăituiţi şi hărţuiţi, sfâşiaţi şi cu fracţiunea parlamentară desprinsă de partid, ei, cu toate acestea, rămân neatinşi de uzura timpului şi prezenţa la guvernare. În aceste condiţii, am putea să ne întrebăm de ce ar mai avea ei nevoie de reforme.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău