VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top politic. Martie 2011
Martie 2011, Nr. 83

Top politic. Martie 2011

Comentează   |   Cuprins

de Cornel CIUREA

 

 

 

 

 

 

 


LUPU MARIANFILAT VLADVORONINIERI N-A TRDAT LUPU, MÂINE - FILAT,
POIMÂINE...

Pe data de 28 decembrie am constatat că Marian Lupu e tare de înger – i-a dat cu tifla în nas lui Voronin, după ce l-a purtat cu fofârlica o lună întreagă. Acum aflăm că şi Filat discută cu Voronin. Lumea din nou e îngrijorată – ce vrea Filat? Scenariul cel mai terifiant promite o alianţă între PLDM şi PCRM. Noi, însă, credem că nu se va întâmpla nimic. Comuniştii sunt astăzi ca o domnişoară cu care toată lumea vrea să danseze, dar pe care nimeni nu se încumetă s-o ducă la pat. De vină nu e frumuseţea de nedescris a fetei, ci angajamentele pretendenţilor. Toţi bărbaţii sunt deja căsătoriţi politic şi, în caz de divorţ, riscă să rămână fără avere. De aceea, Filat nu va trăda. Nu va trăda nici cel care va veni după Filat. Explicaţia e simplă – nimeni nu vrea să păţească ca Roşca, care, după ce s-a cuplat cu comuniştii, a fost nevoit să intre într-un proces fără sfârşit de divorţuri.

GHERMANNATALIA GHERMAN–FEMEIA PREŞEDINTE
O idee frumoasă şi romantică circulă de la o vreme încoace prin Chişinău: Natalia Gherman - preşedinte. Comentatorii politici sugerează că distinsa vice-ministră de externe ar fi o persoană de compromis potrivită. Reprezentanţii societăţii civile se întrec şi ei în laude la adresa dnei Gherman şi invocă relaţiile ei excelente cu oficialităţile europene. Fiica fostului preşedinte Mircea Snegur pare a fi într-adevăr o persoană ideală pentru acest post – de obârşie aproape regală, ştiutoare a fineţurilor şi politeţurilor evropeneşti şi, pe deasupra, pur şi simplu femeie, ceea ce în opinia multora ar putea să aibă un efect sedativ asupra bărbaţilor noştri războinici, care au alunecat demult în nebunia răzbunărilor reciproce. Viziunea afişată descrie o situaţie binecunoscută din familia moldovenească perfectă – o femeie deşteaptă şi energică ţine în frâu şi-l dă la brazdă pe bărbatul moldovean, cam zălud şi cu darul suptului. Problema cea mare e că prea mulţi zăluzi avem în politica moldovenească – nu cred că dna Gherman îi va putea ţine sub papuc. Cu nebunii nu te pui. De aceea, poate ar fi mai bine ca preşedinte al ţării să devină un zălud asemănător cu cei care se bat acum pentru ciolanul puterii.   


CHIRTOACACORUPŢIA LA PRIMRIE

Dorin Chirtoacă vorbeşte despre comisioanele de 10% care se percep de către angajaţii Primăriei de la cei care vor să rezolve vreo problemă. În popor asta se cheamă „a unge osia”. Altfel spus, la Primărie osia continuă să fie unsă din gros, pe îndelete şi cu nesaţ. Vedem o confruntare clasică între un om şi un sistem. Omul-furnică, omul-albină, Chirtoacă, încearcă să dărâme o maşinărie construită cu migală şi talent de predecesorii săi. Sistemul se uită cu dispreţ la Chirtoacă şi râde. O recunoaşte chiar Dorin – „e prea multă bătaie de joc de mine”. În aceste condiţii, mă întreb cu cine trebuie să ţinem – cu un sistem atotputernic, dar mizerabil sau cu un om firav, dar corect? Oamenii, de obicei, se dau cu sistemul. Eu m-aş da de partea lui Chirtoacă. Cu o singură condiţie – să fie sigur că el vrea pe bune să stârpească corupţia de la Primărie. Deja nu mai cer s-o stârpească. Barem să vrea s-o stârpească.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

nu vreau sa mai cred in nimeni
fjuku   -  
30 Aprilie 2011, 18:01
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău