VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top politic. Aprilie 2010
Aprilie 2010, Nr. 72

Top politic. Aprilie 2010

Comentează   |   Cuprins

de Cornel CIUREA

Ghimpu la Bruxelles
Preşedintele nostru interimar are doar două puncte cardinale – Coloniţa şi Bruxelles. La Coloniţa, Mihai Ghimpu se duce întotdeauna cu plăcere, acolo fiind aşteptat cu pâine şi cu sare, ca un adevărat erou naţional. Deloc întâmplător Ghimpu nutreşte speranţe tainice să includă în Constituţie şi o nouă denumire a limbii româneşti – limba coloniţeană. Între paranteze, evident. Din nefericire, Bruxelles nu mai este la fel de atractiv pentru Mihai Ghimpu. Spre capitala Europei, preşedintele se îndreaptă scrâşnind din dinţi, cu o mare piatră pe inimă. De vină sunt constituţionaliştii europeni, bată-i grindina. Profesorii pisălogi din însorita Veneţie nu au cum să înţeleagă zbuciumul politicii moldave şi judecă Constituţia noastră cu rigla lor strâmbă. Din cauza lor, Bruxelles ne cere să organizăm alegeri anticipate. Iar Ghimpu nu vrea alegeri anticipate, ci referendum şi o nouă Constituţie. Ştim că Ştefan cel Mare a luptat cu leşii, Dimitrie Cantemir - cu turcii, iar mareşalul Antonescu – cu ruşii. Va îndrăzni oare Ghimpu să se ia la harţă cu Bruxelles-ul?

N-a fost lovitur de stat!
Munca Comisiei de investigare a evenimentelor din 7 aprilie se apropie de sfârşit. Răspunsul pe care îl vor da deputaţii va şoca întreaga lume. Pe 7 aprilie, nu am avut o tentativă de lovitură de stat. Principalele clădiri ale ţării au fost arse de un grup de zvăpăiaţi care nu prea aveau ce face acasă şi care au hotărât să se distreze un pic în preajma Preşedinţiei. Ameţiţi de căldura primăverii şi furaţi niţel de visări revoluţionare într-o lume plicticoasă, aceşti tineri ar fi constatat, într-un moment, că arhitecţii au cam greşit cu viziunea artistică. Şi au ars, în consecinţă, clădirile.

Mă întreb: în ce măsură ne-ar mulţumi acest verdict al Comisiei? Parcă ne-am aşteptat la altceva... Am vrut să vedem răufăcători traşi în ţeapă, criminali legaţi de coada calului, complotişti duşi la ghilotină. În realitate, însă, n-a fost decât o zbenguială primăvăratică. Ce decepţie pentru amatorii de detective!

Voronin şi Bogza
După o habă de vreme, Bogza şi Voronin au fost din nou împreună. Rendez-vous-ul lor de la PRO TV nu a mai fost, însă, atât de călduros ca pe timpuri. Erau vremuri când Lorena sufla firicele de praf de pe reverul hainei lui Voronin, înţelegând că are în faţă un viitor preşedinte de ţară (chiar am văzut acest lucru!). Cu un fost preşedinte de ţară, celebra jurnalistă de la PRO TV nu mai vrea să discute cu o tonalitate dulceagă. Bătrânul Don Juan a fost luat în furci, iar privirile, anterior calde şi drăgăstoase ale Lorenei, s-au transformat subit în săgeţi de amazoană. În aceste priviri puteai citi toată dezamăgirea unei femei în faţa căreia un preşedinte îşi permite să trântească uşa. „De ce n-aţi vrut să veniţi la emisiune, dle Voronin?” - întreba Bogza. „Ce vrei, Lorena, să ne râdă lumea?”- îi răspundea galeş generalul. Până la urmă, comunistul i-a trântit în nas – „Lorena, aţi fost obraznici cu noi”. În acest moment, privirile jurnalistei exprimau doar nedumerire. „Am fost echidistanţi, dle Preşedinte!”- spuneau ochii ei.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

.......... M Ghimpu este omul potrivit la locul potrivit... sintem inca bolnavi de voroninism sau chiar infectati... eu cred ca este geu sa vrei sa poti scimba lucrurile in bine dupa ani buni de spalare de creeri...
speranta   -  
28 Mai 2010, 22:48
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău