VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top politic. Mai 2011
Mai 2011, Nr. 85

Top politic. Mai 2011

Comentează   |   Cuprins

Paştele şi politica

Întotdeauna m-a amuzat cum folosesc politicienii Paştele în campania electorală. De obicei, în Săptămâna Patimilor ei îşi sugerează cu jovialitate să se cuminţească, să înceteze cu drăciile şi să se trateze cu dragoste creştinească. Privirile lor exprimă o bunătate neţărmurită şi o cucernicie soră cu sfinţenia. Asta durează până la prima tiradă mai colţoasă a adversarului. După asta asişti la o metamorfoză de nu-ţi vine să crezi ochilor. Lebăda graţioasă şi imaculată se transformă cât ai bate din palme într-o fiară rănită a cărei singura şansă de supravieţuire este de a-l devora pe adversar. Concluzia ar fi una – chiar şi politicienii Alianţei nu prea sunt merşi la Biserică. Apartenenţa lor la o anumită credinţă nu este decât o perdea de fum care ascunde esenţa lor de animal de pradă. Ar trebui să fim ceva mai toleranţi faţă de această haită de lupi. O fi având ei un rai al lor, pentru că nu cred că raiul este o rezervaţie destinată doar pentru păscut oile.


Fotografiile lui Chirtoacă

Recent „Fluxul” a publicat o serie de fotografii făcute în biroul lui Dorin Chirtoacă în care se vede cum primarul împreună cu vreo zece - cincisprezece tineri sărbătoreau în 2008 treizeci de ani de la naşterea edilului. În poze am remarcat  şi câţiva prieteni/prietene care dansau cu mult chef şi savurau atmosfera de sărbătoare. M-am bucurat pentru ei şi m-am întrebat în acelaşi timp ce este atât de deranjant în aceste poze? Că se face chef la Primar? Păi e după orele de serviciu şi cheful nu e totuşi corupţia. Mai bine „Fluxul” ar fi prezentat publicului nişte acte de corupţie şi nu de veselie. Că fetele ţopăie cu mult antren? Păi sunt tinere şi cred că nu v-aţi aşteptat ca Primarul General să facă bairam cu vreo zece prinţese adormite. Cu adormitele nu câştigi alegerile. Şi, totuşi, un lucru era deranjant. Băieţii erau în pantaloni scurţi şi în şlapi. Băi, moldovenilor, la Primar în cabinet se intră în pantaloni lungi şi în pantofi. M-aţi înţeles?!

Urechean la Curtea de Conturi

Serafim Alexandrovici sau Serafică fără frică, sau Sfântul Serafim, cum i se mai spune în popor, sau Dl Urechean, cum i se spune în mod oficial, a devenit Preşedinte al Curţii de Conturi. De azi înainte, fostul primar de Chişinău şi fostul preşedinte AMN va veghea asupra corectitudinii şi moralităţii agenţilor economici. Nu ştiu de ce, dar sună ca dracu’ această ştire. Unii ar îndrăzni chiar să schiţeze un zâmbet ironic în colţul gurii, dar sunt sigur că zâmbetul le va îngheţa imediat, fără a avea şansa să se lăţească. Nu este bine să râzi de o persoană care îţi poate transforma cât ai zice peşte viaţa în iad. Astfel, lumea va continua să facă plecăciuni şi închinăciuni în faţa unui om care, orice s-ar zice, a însuşit o lecţie fundamentală în viaţă – important e să fii la putere. Urechean a fost şi este un om pe care puterea obişnuieşte să-l sărute pe obraz. Aşa oameni n-au nevoie să meargă la împărtăşanie înainte de Paşti. Oricum, ei sunt fără de păcate. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

sunteti nr 1 in RM
nicolae plosnita   -  
21 Noiembrie 2011, 14:40
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău