VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top politic. Aprilie 2012
Aprilie 2012, Nr. 96

Top politic. Aprilie 2012

Comentează   |   Cuprins

de Cornel CIUREA

Scumpa noastră „Televizuine” Națională

La Televiziunea Naţională se întîmplă lucruri abracadabrante. Directoarea Televiziunii şi şefa Departamenului Ştiri– Angela Sârbu şi Liliana Viţu – şi-au dat demisia, trântind uşa şi acuzând întreaga companie de toate relele. Chipurile, Televiziunea este incurabilă, iar reforma „radicală” despre care atâta amar de vreme se vorbeşte de la diferite tribune nu poate fi realizată din cauza rezistenţei „surde” a unor şobolani din interiorul TRM. În apărarea acestor două doamne au sărit şi câţiva jurnalişti de peste hotare cu imaginaţia înfierbântată, care au pretins că monstruoasa televiziune este capabilă să întineze cinstea şi onoarea reformei moldoveneşti şi că singura soluţie ar fi distrugerea ei printr-un napalm ... Cu alte cuvinte, aiureli, sminteli şi potcoave de cai morţi.
Televiziunea publică nu-şi găseşte deocamdată locul în schemele perfide ale actorilor noştri politici. Politicienii aflaţi la putere vor o televiziune cât mai ieftină şi care să glăsuiască doar în favoarea lor. De aceea, Televiziunea nici nu putea fi reformată, pentru că nimeni nu dorea în mod sincer acest lucru. Pluralismul de opinii din ultima vreme s-a datorat nu atât virtuozităţii jurnalistice a doamnelor plecate, cât echilibrului politic din interiorul AIE. Toată lumea vroia să apară la televizor. Acum însă, demisia lui Sârbu şi lui Viţu pică exact la ţanc. Politicienii vor spune – vedeţi, lucrurile în ţara noastră merg prost nu din cauza noastră. Chiar şi admirabilele reprezentante ale sexului frumos capotează în faţa „sabotorilor” reformei pe care o dorim cu toţii. Astfel, Sârbu şi Viţu vor deveni eroine, iar politicienii noştri le vor folosi drept nişte scuze pentru eşecul lor.

Triască Prezidentul!

Noul preşedinte al ţării, Nicolae Timofti, este privit cu multă rezervă de politicieni, comentatori şi jurnalişti. În cel mai bun caz, despre el se spune că a fost o soluţie care a deblocat o criză politică. Nimeni nu pomeneşte despre abilităţile lui de orator sau de energia debordantă cu care omul a înfăptuit până nu demult reformele în domeniul justiţiei. Cu alte cuvinte, domnul Timofti este un norocos incredibil despre care ruşii ar spune „из грязи в князи”. Sigur, în continuare o bună perioadă de timp ne va măcina întrebarea dacă din coadă de câine poţi face sită de mătase, dar nu cred că vom primi în curând răspunsuri.
Dată fiind această situaţie, cel mai potrivit pentru noi ar fi să ne relaxăm ca după un viol acceptat şi asumat. Domnul Timofti este preşedintele nostru. Trăiască domnul Timofti! Trăiască Prezidentul!

Marșul Unirii văzut de un observator neutru

Recent, la Chişinău s-a desfăşurat Marşul Unirii organizat de un enigmatic Consiliu al Unirii, care i-a pus din nou faţă în faţă pe adevăraţii patrioţi ai Republicii Moldova. Aceşti patrioţi sunt de două feluri – unii sunt patrioţi pentru că sunt români şi punctum, iar ceilalţi sunt patrioţi pentru că sunt moldoveni şi un rachiu. Patrioţii din ambele tabere s-au ciondănit, şi-au cărat nişte pumni, s-au îmbrâncit – cu alte cuvinte, s-au comportat cu multă „demnitate”, după cum le stă bine unor patrioţi veritabili. După un asemenea eveniment, începi să înţelegi că moldovenii (sau românii, că-i tot un drac) se împart în două tabere – patrioţi şi oameni normali la cap. Oamenii normali la cap nu merg la mitinguri şi marşuri pentru a se ghionti cu patrioţii. Ei stau cuminţi acasă, privesc „Prime” şi ORT, uneori PRO TV, îşi fac cetăţenia română sau rusă şi se gândesc la lucruri mărunte, precum e dragostea şi banii. Oamenii normali la cap constituie marea majoritate a cetăţenilor noştri. Dar cum, naiba, se întâmplă că la televizor îi arată mereu doar pe patrioţi?

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău