VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top muzică (Ianuarie-februarie2013)
Februarie 2013, Nr. 104-105

Top muzică (Ianuarie-februarie2013)

Comentează   |   Cuprins

Nicoleta Gavriliţă, între „Vocea României” şi Eurovision
După participarea la „Vocea României”, Nicoleta Gavriliţă are planuri mari de viitor – vrea să cucerească Republica Moldova şi România, iar pentru asta face naveta Chişinău-Bucureşti foarte des. În plus, participă şi în acest an la preselecţia naţională Eurovision 2013.

La doar 19 ani ai săi, Nicoleta este prima interpretă autohtonă care a reuşit să ajungă atât de departe la „Vocea României”. Acum, toate eforturile ei şi planurile pentru 2013 se concentrează pe cariera muzicală. „Acest proiect m-a schimbat în primul rând pe mine, m-a expus la mai multe încercări, cărora trebuia să le fac faţă, mi-a dat un impuls şi mai mare de a creşte ca interpretă. A fost o experienţă foarte bună, care m-a întărit şi m-a făcut oarecum mai încrezătoare. Am cunoscut foarte mulţi oameni interesanţi din domeniul muzicii, cu care am legat prietenii pe tot restul vieţii şi cu care sper să colaborez în viitor”, mărturiseşte Nicoleta. Acum, tânăra interpretă lucrează la un nou single, care urmează să fie lansat cât de curând.

În acelaşi timp, Nicoleta îşi pregăteşte piesa şi prestaţia pentru preselecţia naţională „Eurovision 2013”. După schimbarea regulamentului din acest an, mai mulţi interpreţi cu renume s-au arătat nemulţumiţi şi s-au retras din concurs. Nicoleta consideră însă că însăşi participarea sa la preselecţia Eurovision îi oferă posibilitatea de a se afirma şi a se promova atât pe plan naţional, cât şi internaţional. De fapt, ea a mai participat la concurs de două ori în back-vocal şi de două ori în calitate de solistă – în 2010 a ajuns în semifinală, iar anul trecut – în finală. În acest an, şi-a luat un nume de scenă – Nico, şi a decis să colaboreze cu un producător suedez. Urmărind concursul în fiecare an, a ajuns la concluzia că e un show foarte imprevizibil. Oricum, trebuie să ajungi la sufletul ascultătorului fie prin voce, prin piesă sau prin show şi să ai acel element care te face unic. Aşa că a ales o piesă energică şi rebelă, care o reprezintă într-o oarecare măsură.

Nicoleta Gavriliţă este fiică de muzicieni şi a început să facă ore de canto de la vârsta de 10 ani. Muzica pe care o ascultă nu diferă foarte mult de cea pe care  vrea s-o interpreteze.  Recunoaşte că foarte multe aspecte, precum maniera de interpretare sau stilul, le „fură”, poate subconştient, de la interpreţii a căror muzică o ascultă. Consideră că un interpret trebuie să asculte muzică de orice gen pentru a se regăsi şi a înţelege ce fel de muzică i se potriveşte cel mai bine. Acum Nicoleta visează să fie solista unui live-band şi speră că acest lucru se va întâmpla în următorii câţiva ani.

Top 5 piese autohtone*
1. Natalia Gordienko
„Agapi Mou"
375 difuzări


2. Adrian Ursu

„Tu eşti tot ce mi-am dorit”
344 difuzări

3.Natan

„AMMA”
324 difuzări


4. Sasha Lopez feat. Broono feat. Ale Blake

„Lucky Star”
254 difuzări

5. Sound Deepartment

„Come to me”
245 difuzări


Corina Jarcuţchii

Executive Director Manhattan Hotel&Restaurant
Muzica reprezintă refugiul perfect pentru fiecare stare a sufletului meu. Orice mi s-ar întâmpla, se găseşte o piesă care se pliază pe emoţiile mele şi mă transpune în starea de spirit de care am nevoie. Majoritatea muzicii autohtone este criticată de moldoveni, dar eu cred că avem nişte muzicieni foarte talentaţi. Excludem din listă vedetele sezoniere, care există în orice ţară. Nu pot să zic că-mi place un anumit gen de muzică. În funcţie de perioadă, mi-au plăcut diverse piese de jazz, soul jazz, pop, rock, rock'n'roll. Printre interpreţii şi formaţiile preferate autohtone e „Gândul Mâţei”, „Zdob şi Zdub”, „Trigon”, Geta Burlacu, „Noroc”-ul cu regretatul Mihai Dolgan. La moment ador piesa Taniei Cergă „Inima” şi „Влюблены” de Dara feat Carla's Dreams. Recent am fost la un concert formidabil al Alexandrinei Hristov. O descoperire plăcută este şi Cătălin Josan. Oricum, cred că pe viitor ne aşteaptă apariţia multor altor noi talente, care ne vor surprinde plăcut urechea (şi ochiul).

TOP muzică:
1. Tania Cergă – „Inima”
2. Dara feat Carla's Dreams – „Влюблены”
3.  Alexandrina Hristov –„Numai tu”

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău