VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top muzică (Septembrie 2011)
Septembrie 2011, Nr. 89

Top muzică (Septembrie 2011)

Comentează   |   Cuprins

Adele
21 - albumul anului 2011
Al doilea album al interpretei britanice Adele, „21”, lansat la 24 ianuarie 2011, a devenit deja cel mai bine vândut album al acestui an. În prima săptămână, s-au vândut 208.000 de exemplare în Marea Britanie. Albumul s-a poziţionat pe locul I în topurile din peste 17 ţări. În SUA, „21” a debutat pe primul loc în topul Billboard 200, cu vânzări de 352.000 în prima săptămână. „21” a spart deja câteva recorduri. S-a ţinut pe primul loc în topurile din Marea Britanie timp de 11 săptămâni consecutiv – cea mai lungă perioadă pentru un artist solo. A fost desemnat cel mai bine vândut album al anului până la acest moment în SUA şi în Marea Britanie, dar şi cel mai bine vândut album digital din toate timpurile. La mijlocul lui iulie 2011 se vânduseră mai bine de 8 mln. de exemplare în toată lumea. Apariţiile publice ale interpretei şi interpretările live au plasat ambele albume – „19” şi „21” – şi piesele „Someone like you” şi „Rolling in the deep” în primele cinci în topurile de albume şi piese din Marea Britanie, performanţă realizată ultima dată în 1964 de „The Beatles”.

Peste 8 mln. de exemplare vândute

4 actori care ştiu să cânte

Hugh Laurie
Ştie să cânte la pian, chitară, tobe, armonică şi saxofon. Este vocalist şi cântă la clape în trupa rock de caritate „Rock Band TV” din Los Angeles. În mai 2011 a lansat primul său CD, „Let Them Talk”, cu 15 blues-uri.


Gwyneth Paltrow

A interpretat patru din soundtrackurile de pe CD-ul „Country strong” (lansat în octombrie 2010) cu muzica din filmul cu acelaşi nume. „Country Strong” şi „Me and Tennessee” au devenit hituri.

Florin Piersic

Şi-a scos primul album în septembrie 2009, la vârsta de 73 de ani. Albumul se numeşte „Hoinărind printre amintiri” şi conţine zece piese compuse de Dan Iagnov pe versuri scrise de Andreea Andrei.

Bruce Willis

A lansat trei albume rock. CD-ul de debut din 1987 se numea „The return of Bruno” şi conţinea zece piese R&B. Willis a uimit la premiera filmului „Sin City”, în 2005, cu piesa „Devil Woman”, interpretată alături de trupa sa, „The Accelerators”.


Eduard Musteaţă

Director Oriflame Moldova
Cândva, Igor Coşelea mi-a recomandat să ascult un concert de-al lui Robie Williams în care el  interpreta, pe lângă altele, şi piesa „My Way”, din repertoriul lui Frank Sinatra. Am fost profund impresionat de prestaţie, voce, energie – am văzut un mare artist! Apoi, mulţumesc „youtube”, am urmărit prestaţia maestrului „Voice”, (porecla lui Frank Sinatra), şi mi-am dat seama cât de mare e, fantastic, de neatins. De atunci prefer să ascult muzica mai „veche”.

Tot în acea perioadă fiica mea a început să ia lecţii de pian, şi desigur că nu cânta Rihanne, Gage şi Timberlaikuri, ci muzică clasică. Ascultând-o, a început să-mi placă. Şi tot aşa am ajuns la muzica clasică, la Operă.  Nu cunosc foarte multe despre aceasta, dar îmi dau seama că este o artă complexă, care include muzică, teatru şi canto, capacitatea autorului de a crea şi a interpretului de a aduce în sufletele celor care vor să audă, să simtă. Tchaikovsky spunea: „Când ascult lucrările lui Mozart, de parcă aş face o faptă bună”. 

Dacă ar fi să recomand ceva, ar fi muzica clasică, în special opera! Pentru început este recomandabilă ascultarea discurilor de genul „The best of opera”. Apoi se poate trece la lucrări integre, pe care să le poţi privi pentru a savura din plin arta actorilor-interpreţilor, decoraţiile şi constatările regizorului.

În Moldova existau tradiţii frumoase ale acestei arte – interpreţi, şcoală, un număr mare de amatori. Am fost foarte mândru când am aflat despre succesul Valentinei Naforniţa, al lui Valeriu Caradja şi al Olgăi Busuioc.

Eu cred ca VIP sunt cei care frecventează opera, chiar dacă nu prea au ce mânca, şi nu cei care merg pe la cluburi plini de silicon, orgoliu şi prostie, dar bine coafaţi! Lumea muzicii clasice nu-ţi va schimba viaţa într-o clipă şi nu este unica „mâncare” recomandată. Însă, gustând din ea, mult mai rar vei avea nevoie de „fast food” muzical.

TOP muzică:
1. The Great Caruso de Johnny  Green
2. Il pagliacci de Ruggero Leoncavallo
3. La Traviata de Giuseppe VerdiSus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău