VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cultură. Iulie-august 2014
August 2014, Nr. 122

Top cultură. Iulie-august 2014

Comentează   |   Cuprins

O poveste incredibil de adevărată
Contrar scepticilor, în vara aceasta Circul din Capitală a renăscut după o pauză de zece ani. Arena mică a găzduit marea premieră – o reprezentaţie plină de feerie, cu circa 35 de animale dresate, moment de jonglerie, gimnastică în aer, acrobaţie pe motocicletă, echilibristică, clounadă, dans şi numere de magie prezentate de iluzionistul american Michael King. Capul de afiş al reprezentaţiei a fost, fireşte, Eva Julia Christy, o iluzionistă cu animale de talie mondială din Norvegia, care a pregătit un program cu tigri şi lei albi, fiare, care s-au produs în filme holywoodiene. Reprezentaţia „Magia circului” a reunit în jur de 20 de artişti de probă din R. Moldova, Ucraina, Rusia, Finlanda, Nicaragua, SUA, Norvegia. Dl Andrei Locoman, directorul general al Circului din Chişinău spune că povestea proiectului renovat echivalează cu circa 1,5 milioane de lei, bani acumulaţi din parteneriat cu câţiva agenţi economici, care au mai  contribuit şi cu materiale de construcţie. Copii au venit la circ să trăiească aievea o poveste la care nici nu au visat, iar adulţii – să-şi amintească de copilărie. Toţi sunt acum în aşteptarea noii stagiuni, care va începe în toamnă şi care va oferi un program nou.

După 20 de ani, BITEI devine Naţional
Iată un eveniment istoric: Festivalul Internaţional al Artelor Scenice Bienala Teatrului „Eugene Ionesco“ (BITEI) a fost inclus, prin decizie de guvern, în lista festivalurilor de importanţă naţională, alături de „Mărţişor“ şi „Maria Bieşu“. A fost cel mai îndelungat şi mai de răsunet eveniment cultural  al verii (25 de zile), cu 23 de  producţii teatrale din zece ţări, şi cu un generic ancorat în realitate – „Să facem teatru, nu război” (o parafrazare a cântecului lui John Lennon). Din 1994, BITEI a crescut o nouă generaţie de spectatori, actori, a deschis drumuri, a creat punţi de comunicate între ţări şi culturi. Ediţia din 2014 a avut marile ei surprize: în cadrul noii secţiuni „Personalităţi notorii ale Teatrului Românesc”, BITEI l-a adus la Chişinău pe celebrul regizor Alexandru Dabija cu cinci spectacole de zile mari. Iar premiera Teatrului „E. Ionesco” pentru „Oscar şi tanti Roz” (regia: Petru Vutcărău), a lansat-o în scenă pe Ştefania Vutcărău, fiica celebrului cuplu Ala Menşicov şi Petru Vutcărău.

Suntem în top cu Mister Sexy Man
În vara aceasta, Moldova a participat pentru prima dată la prestigioasa competiţie Mister World-2014 (Torbay, Marea Britanie). Tânărul model din Chişinău, Valeriu Guţu (absolvent al ASEM, Facultatea de Drept, şi stabilit prin contract la New-York), s-a calificat în top 5 cei mai sexy bărbaţi din lume, alături de tineri din Danemarca (locul 1), Nigeria (2), Mexic (3) şi Marea Britanie (4). Valeriu a concurat alături de băieţi din 50 de ţări ale lumii, înfruntând cinci probe: talent, multimedia, fashion, sport şi sport extrem. Valeriu are 23 de ani, 1.84 m înălţime şi este model al agenţiei „Attitude Models”. Are o bogată experienţă în modelingul internaţional, cea mai importantă realizare a sa fiind un editorial pentru celebrul brand „Versace” în cadrul revistei „Vogue” din Rusia. Priorităţile sale sunt fitnessul, modelingul şi modul sănătos de viaţă. Are şi două aplicaţii proprii de fitness disponibile în App Store „6 Pack Abs by Valerio Gucci”. Îi place să ştie că munca lui motivează şi inspiră alte persoane. Are şi o deviză în viaţă: „Tot ce fac întrece limita celor 100 %!”. Vara trecută, pe când lucra ca salvamar în SUA, a reuşit să salveze un copil de la înec.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău