VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Top cultură. Aprilie 2013
Aprilie 2013, Nr. 107

Top cultură. Aprilie 2013

Comentează   |   Cuprins

Teatrul „Eugène Ionesco” devine şi… nocturn
Teatrul „Eugène Ionesco” rămâne un mare provocator! După ce în martie a scos o nouă premieră – „Iubirea la proşti”, în regia lui Chris Nedeea – o elegantă şi mustoasă comedie melodramatică, iată încă o provocare inedită – un proiect special destinat unui public special – Teatrul Nocturn  „Decameron”, care presupune  „teatru dramatic şi atmosferă de cabaret, dans şi muzică live într-un spaţiu uşor cochet, drapat cu catifea, flori şi lumânări”, la care se adaugă un meniu original cu gustări şi băuturi alese. Proiectul se aseamănă cu cele din Occident, Dinner Theatre, la care spectatorii, în aceeaşi sală, iau cina, apoi vizionează un spectacol de teatru. „Decameronul” îşi va începe programul la ora 22. Teatrul Nocturn va fi inaugurat la finele lunii aprilie cu spectacolul „Caruselul erotic” după David Hare în regia lui G.Tavadze (Georgia). De altfel, „E. Ionesco” este singurul teatru de la noi care asigură subtitrarea video a spectacolelor în limbile engleză şi rusă.

Uniunea teatrală şi-a desemnat laureaţii din 2012
Cu fanfară militară şi covor roşu, cu prezenţa în sală a clasei politice în frunte cu Nicolae Timofti şi Vlad Filat, s-a desfăşurat ediţia a XII-a a Galei Premiilor UNITEM, care şi-a desemnat favoriţii la 31 de nominalizări. Pe lângă premiile tradiţionale a fost şi premiere: Medalia „EugeniaTodoraşcu”( regizorului Iu. Harmelin) şi Premiul „Personalitatea ţării”, (actorului Mihai Volontir). Favoritul galei a fost Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „C uliţî Roz”, care a contabilizat cele mai multe premii, inclusiv cele principale – Cel mai bun rol masculin (N.Voloc), Cea mai bună lucrare regizorală şi cel mai bun spectacol („Equus”, regizor Iu. Harmelin). Premiul pentru cel mai bun rol feminin i-a revenit A. Ciobanu de la Teatrul Naţional „M. Eminescu”. Cu premii de excelenţă au fost distinşi M. Munteanu, D. Cocea, L. Valeanscaia, Gh. Urschi şi senatorul, actorul, directorul Teatrului „Nottara” din Bucureşti, Mircea Diaconu, care, făcând trimitere la retribuţia proastă a actorilor, a amintit, între altele, spusele unui coleg: „Dacă tot ne plătesc prost, măcar să muncim bine”.

Aliona Moon merge la Malmo
Epopeea Naţională „Eurovision-2013” s-a încheiat. Suntem ultimii care ne-am ales reprezentantul pentru concurs. Este a IX-a oară când Moldova încearcă să ia cu asalt această competiţie muzicală serioasă şi controversată. Dintre cei 14 finalişti, favoriţi au fost: Aliona Moon, Boris Covali, Cristina Scarlat şi duetul Cristina Croitoru şi Karizma. Aliona Moon, cu numele ei real Aliona Munteanu, a avut însă mai mult noroc. Ea va merge în Suedia cu piesa „A Million”, scrisă de Pasha Parfeny şi de prietena lui Iuliana. O rocadă curioasă: în anul trecut, la Baku, Aliona a fost back vocalista lui Pasha; în anul curent, el va fi alături de Aliona, acompaniind-o la pian. Totul a pornit de la o promisiune făcută în glumă de artist: „Aliona, tu ai cântat pentru mine la Baku, iar eu îţi scriu o piesă pentru Suedia şi voi fi şi back vocalistul tău.” Colegialitate profesională! Rămâne un fleac – să ajungă în finală la Malmo şi să intre măcar în Top10! Glumele au proprietatea de a se materializa!

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău