VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cultură. Noiembrie-decembrie 2010
Decembrie 2010, Nr. 80

Top cultură. Noiembrie-decembrie 2010

Comentează   |   Cuprins

de Constantin CHEIANU

„CASA M”
Patru actriţe (Ina Surdu (foto), Irina Vacarciuc, Snejana Puică, Mihaela Strâmbeanu) şi o regizoare (Luminiţa Ţâcu), au prezentat la începutul lunii noiembrie  unul din cele mai interesante spectacole ale ultimelor stagiuni, „Casa M”. Timp de câteva luni echipa de creaţie a acestei montări inedite a intervievat mai multe femei, victime ale violenţei în familie, interviuri care au stat la baza piesei pe care au scris-o în final regizoarea împreună cu colegele sale. A rezultat un spectacol cutremurător, în care am cunoscut o lume, despre care, deşi se află în imediata noastră vecinătate, nu cunoaştem aproape nimic.

Cutremur la Uniunea Scriitorilor
Cei care vorbesc mereu despre necesitatea schimbărilor în societate, adică scriitorii, nu agreează, însă, schimbările în sânul breslei lor. Aşa cel puţin a fost până la ultima Adunare Generală a Scriitorilor, la care s-a produs schimbarea conducerii Uniunii. Academicianul Mihai Cimpoi, care a condus organizaţia profesionistă a literaţilor mai mult de 18 ani, a fost înlocuit de poetul Arcadie Suceveanu.

Să nu anticipăm, însă, lucrurile, fiindcă susţinătorii lui Cimpoi au atacat decizia Adunării în instanţă şi s-ar putea să asistăm la episodul 2 al acestei telenovele.

„Veghe” la „Eugene Ionesco”
Actorul Veaceslav Sambriş atacă pentru a doua oară regia, montând pe scena de la  „Eugene Ionesco” (mai exact în subsolul acestuia) spectacolul „Veghe”, după o piesă semnată de Morris Panych. În cele două roluri evoluează tinerii Irena Buclincă şi Emilian Creţu, prima interpretând cu ironie rolul unei bătrâne trecute de optzeci de ani, al doilea jucând cu multă combustie rolul unui homosexual. Este un spectacol vesel-trist, cu actori evoluând la o mână întinsă de spectatori, o reuşită indiscutabilă a lui Sambriş şi a celor doi actori.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

De ce nu este in top concertul Scorpions, acest concert sa fie evenimentul anului.O trupa superprofesionista si o organizare impecabila.
ilinca   -  
03 Ianuarie 2011, 08:48
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău