VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cele mai bune piese ale anului
Decembrie 2004, Nr. 07-08

Top cele mai bune piese ale anului

Comentează   |   Cuprins

A mai trecut un an în care piaţa noastră muzicală a prins la puteri. Datorită cererii în creştere la produsele sale, la urechile ascultătorului au fost aduse noi nume de vedete. Nu s-a putut fără senzaţii: succesul mondial al „Dragostei din tei" („O-Zone") şi cel regional al „Eu beu" cântat de Pavel Stratan. Şi fără nume noi, precum Nelu, „Daisy" sau „Moara stricată", care au monopolizat eterul cu „Ultima noapte", „Mi-e dor" şi „Bărbaţii după beţie". La fel de haioşi au rămas cei din „Zdob şi Zdub" şi tot atât de profunzi băieţii din „The Snails", capabili oricând să creeze un hit. în mozaicul muzical a revenit Inesa Stratulat, iar piesele „In-Quadro" devin din ce în ce mai populare, în acest TOP 20 „VIP magazin" vă prezintă cele mai bune piese ale anului. Cei care nu îşi vor regăsi piesa preferată să nu se întristeze: aceasta nu înseamnă că nu este bună, ci că pur şi simplu nu a încăput în top. Alături de "VIP magazin", la crearea topului au participat alţi doi experţi din domeniul muzicii, cunoscuţii DJ Tziganash şi MC Mike.

1. Dragostea din tei - O-Zone (52p.)
2. Eu beu - Pavel Stratan (48 p.)
3. DJ Vasile - Zdob şi Zdub (47p.)
4. Ultima noapte - Nelu (45p.)
5. Wamintirile - Alternosfera (44p.)
6. Numele tău - In-Quadro (42 p.)
7. Bărbaţii după beţie - Moara stricată (39p.)
8. Undeva - The Snails (38p.)
9. Trei cuvinte - Georgeta Voinovan (33p.)
10. I love you - Nelly Ciobanu (32 p.)
11. 11 minut - Utopia (30p.)
12. Mi-e dor- Daisy (28p.)
13. Nu-ţi mai aparţin - Victoria Odobescu (23p.)
14. Lacrima - Doina Sulac (22 p.)
15. Iertările - Catharsis (21 p.)
16. For you - Cezara (20 p.)
17. If I - Inesa Stratulat (19p.)
18. Prisma - Gândul Mâţei
19. Rău nu-mi pare- Lina (18p.)
20. Dansează cu mine" - Alexa (15p.)


1. „Dragostea din tei"
O-Zone


Anul creării: 2003
Text şi muzică: Dan Bălan
Stil: pop-dance
Videoclip: 2003, Chişinău, Dm. Volişin

Mc Mike: Ştiu de unde şi ştiu cum. O piesă inspirată. 19 p. (Locul 2)

DJ Tziganash: Dan a ştiut exact ce face şi care va fi efectul asupra publicului, ceea ce s-a şi întâmplat -un succes internaţional, o piesă difuzată în toate discotecile lumii. 18 p. (Locul 3)

VIP magazin: Simplu de îngânat, uşor de reţinut. Aceasta pare a fi reţeta de succes a O-Zone-ilor. E ca şi cu „viva la diva" sau „ia soşla suma". 15p. (Locul 6)

2. „Eu beu"
Pavel Stratan


Anul creării: 2000
Text şi muzică: Pavel Stratan
Stil: Pavel Stratan Videoclip: 2004, Mangalia, Mediaservice

Mc Mike: Ştie cum se atrage atenţia şi o face de fiecare dată. 14 p. (Locul 7)

DJ Tziganash:
Cel mai îndrăzneţ proiect al anului, omul care stârneşte controverse din varii motive, pe care nici el, uneori, nu le bănuieşte. Dar este total diferit de ceea ce face eroul liric al cântecelor sale. A intuit cu precizie ce poate să placă unei ţări întregi, mai puţin radiourilor şi televiziunilor chişinăuiene (unii redactori din Dealul Schinoasei au păţit-o rău, după ce Pavel a cântat „Eu beu" în cadrul unei emisiuni de divertisment). 17 p. (Locul 4)

VIP magazin: Adevărat până la realitate. Nu l-am cântat, ci l-am ascultat. Iar chestia cu „eu beu", cu şlangul şi cu Luluţa ne sunt atât de cunoscute... 17p. (Locul 4)

3. „DJ Vasile"
Zdob şi Zdub


Anul creării: 2001-2003
Text: Roman Iagupov, Andrei Copotz
Muzică: Mihai Gându
Stil: etnorock break beat
Videoclip: 2004 "Moldexpo"

Mc Mike: "DJ Vasile". Nu ştiu de ce, întotdeauna energia acestor băieţi mă face Mad. Ideea simplă a cântecului, dar extrem de originală. 20 p. (Locul 1)

DJ Tziganash: Puţin decepţionat din punctul de vede al mesajului melodiei (au avut altele mult mai profunde), chiar dacă sunt pe înţelesul tuturor. Am să vă rog pe dvs. să număraţi de câte ori se repetă "hai dăi bătaie DJ Vasile, se-nvârteşte roata, o să fie pâine", până apare o schimbare la orizontul textului. 7 p. (Locul 14)

VIP magazin: Ştiu să facă teatru din orice, iar DJ Vasile i-a ajutat doar să le pună pe toate la locul lor: piatra de moară, vinurile şi mândrele. maximum de puncte pentru fata cu fuiorul, pardon, cu hula-hoop-ul. 20 p. (Locul 1)

4. „Ultima noapte"
Nelu


Anul creării: 2004
Text şi muzică: Nelu
Stil: pop-balad

Mc Mike: Îmi place această piesă, modernă şi populară deja. 18 p. (Locul 3)

DJ Tziganash: E genul de melodii care intră pe o ureche, dar se împotriveşte să iasă pe cealaltă. un text simplu, o poveste care s-a întâmplat în viaţa fiecăruia dinte noi. 11 p. (Locul 10)

VIP magazin: Fratele celebrului Pavel Stratan este la fel de talentat şi de romantic! Chiar dacă e lacrimogenă, melofia a devenit hitul verii. Căci poveştile de iubire nu se termină doar în cântecul lui Nelu. 16 p. (Locul 5)

5. "Wamintirile"
Alternosfera


Anul creării: 2004
Text: Marcel Bostan
Muzică: Aiternosfera
Stil: rock alternativ
Videoclip: 2004,I. Cobîleanski

Mc Mike: O piesă foarte interesantă! 0 idee bună! Si are şi filozofie! 17 p. (Locul 4)

DJ Tziganash: N-ai ce zice: totul e chibzuit, mesajul piesei e foarte bun, clipul la fel, un sound extraordinar, chiar dacă nu e ceva nou. Dar la capitolul „dicţie palatalizată" nu ştiu dacă trebuie să râd sau să plâng. 9p. (Locul 12)

VIP magazin: Din lipsă de alternative, această piesă a umplut golul unui alt fel de muzică, rock dacă vreţi. Au un stil, iar cuvintele poartă şi un sens. 18 p. (Locul 3)

6. ,Numele tău"
In-Quadro


Anul creării: 2004
Text: Andrei Ţăruş
Muzică: Igor Pşenicinîi
Stil: pop

Mc Mike:
Respect pentru băieţi, înainte şi numai înainte. 16 p. (Locul 5)

DJ Tziganash: Trupa cea mai promiţătoare din Moldova scoate o melodie în care nimic nu te poate deranja, iar dacă are priză la public, e un posibil hit. Bravo, băieţi! Sunt sigur că, în curând, le vom putea spune, în glumă, "in-quadro internaţional", când se vor lansa şi peste hotarele ţării. 19 p. (Locul 2)

VIP magazin: Se vor trupa momentului şi le reuşeşte, depunând maximum de efort la fiecare piesă. Mesaj frumos îmbrăcat, linie muzicală construită cu grijă. Nu e suficient pentru a cuceri un public nepretenţios şi dornic de flăcăi frumoşi? 7 p. (Locul 14)

7. „Bărbaţii după beţie"
Moara stricată


Anul creării: 2004
Text şi muzică: Moara stricată
Stil: etno-rap

Mc Mike:
Tema apropiată pentru moldoveni: aşa şi înc-o dată! lip. (Locul 10)

DJ Tziganash: O piesă gândită din toate punctele de vedere, cu un impact imediat asupra ascultătorului, emancipat sau nu, cu o voce bine găsită la refren şi cu un mesaj usturător pentru starea de lucruri de pe la noi. Păcat că nu au şi un videoclip. 20 p. (Locul 1)

VIP magazin:
Am downloadat piesa din internet, pentru a ne face o impresie despre ea. Tema - aceeaşi, motivul - acelaşi. Punctaj - cel pe care-1 vedeţi. 9 p. (Locul 12)

8. "Undeva"
The Snails


Anul creării: 2003
Text şi muzică: The Snails
Stil: pop-rock
Videoclip: 2004, Pavel Brăila

Mc Mike:
Filozofic, poetic şi agreabil. 13 p. (Locul 8)


DJ Tziganash:
Cred că este curat eroism să încerci să cânţi în sec. XXI ceea ce cântă ei. In sfârşit, au şi ei o melodie care se aude frecvent la radio. Sper că nu e doar campania antitrafic la mijloc. 6 p. (Locul 15)

VIP magazin: O piesă foarte bună şi cu un clip tare de tot! Fiţi de acord că ducem lipsă de plete rock şi de texte serioase! 19 p. (Locul 2)

9. „Trei cuvinte"
Georgeta Voinovan


Anul creării: 2004
Text şi muzică: Georgeta Voinovan
Stil: pop-dance

Mc Mike: Veni Vidi Viei. 8p. (Locul 13)

DJ Tziganash: Ca de obicei, Geta nu poate da greş când lansează o melodie, spunând simplu şi pe înţelesul tuturor ceea ce simte. Mă bucur pentru ea - mai sunt şi pe la noi oameni cu emoţii. 13 p. (Locul 8)

VIP magazin: Impresionează prin piesele sale simple, timbrul un pic răguşit şi acelaşi stil de femeie de milioane. 12 p. (Locul 9)

10. „I love zou"
Nelly Ciobanu


Anul creării: 2002
Text: Mirela Fugaru
Muzică: Liviu Ştirbu
Stil: pop-balad
Videoclip: 2004, I. Cobîleanschi

Mc Mike: O piesă foarte şi o voce extraordinară. 15 p. (Locul 6)

DJ Tziganash: Am o părere chiar subiectivă. De ce? Uitaţi-vă şi dvs. la titlu şi mă veţi înţelege. Sună bine şi are un mesaj anume. Dacă aprecierea se făcea ca la un festival, acordam notă mai mare pentru compoziţie şi topul arată altfel, dar este topul anului, unde trebuie să ţin cont de foarte multe lucruri, care nu se împacă bine între ele. 4 p. (Locul 17)

VIP magazin: Este o piesă consacrată internaţional, una de rezistenţă în actualul repertoriu al cântăreţei. Din păcate, videoclipul nu reflectă nici pe departe intensitatea şi încărcătura cântecului. 13 p. (Locul 8)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău