VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (noiembrie 2013)
Noiembrie 2013, Nr. 114

Top cărţi (noiembrie 2013)

Comentează   |   Cuprins

„Amprenta omului”
Autor: Sebastian faulks
Editura: Litera 2012
824 de pagini
În anii 1870, la trecerea într-un nou secol şi în vreme ce Europa este divizată de Primul Război Mondial, Jacques Rebière şi Thomas Midwinter, doi tineri ambiţioşi, descoperă că au aceeaşi fascinaţie de a înţelege cum funcţionează mintea omenească. Cercetările lor în domeniul psihiatriei îi poartă dintr-un ospiciu englezesc de la ţară în câmpiile Africii, din sălile de conferinţă ale Parisului în Alpii austrieci şi în California. Impresionant şi provocator în acelaşi timp, romanul lui Sebastian Faulks caută răspuns la întrebarea ce fel de fiinţe suntem noi, oamenii, şi dacă nu cumva nebunia este preţul pe care îl plătim pentru a fi umani.

„200 de ani din istoria românilor dintre Prut şi Nistru”
Coordonator: acad. Ioan-Aurel Pop
Ed. 2012
Cartea prezintă în detalii istoria românilor dintre Prut şi Nistru în perioada 1812-2012 şi este dedicată ţăranilor  din acest spaţiu care au făcut posibilă vieţuirea şi supravieţuirea comunităţii, în ciuda numeroaselor ocupaţii străine.

 „Se lasă noaptea”
Autor: Rudyard Kipling
Ed. 2012
Întors din infernul scăldat într-o lumină sublimă a Sudanului, pictorul Dick Heldar reîntâlneşte în ceţurile Londrei femeia pe care în copilărie jurase că o va iubi toată viaţa. Melodramă? Poate. Dar totul este adevărat. Kipling împleteşte printre firele acestui roman o istorie personală secretă.

„Următorii 100 de ani. Previziuni pentru secolul XXI ”

Autor: George Friedman
Ed. 2012
Cartea „Următorii 100 de ani...” ţine ascunse între paginile sale răspunsuri surprinzătoare la întrebările: Cine va declanşa un nou război mondial şi ce coaliţii se vor forma? Ce stat va deveni o importantă putere mondială? Cine va fi motorul unui nou Război Rece?

„Filozofie în 30 de secunde”
Coordonator: Barry Loewer
Ed. 2009
Dacă te întrebi care este rostul acestei cărţi, ai făcut deja primul pas spre a deveni filozof. „Filozofie în 30 de secunde” prezintă cele mai semnificative 50 de teorii filozofice din toate timpurile, explicate de filozofi de marcă astfel încât să nu vă dea dureri de cap.
Tatiana Onofrei

Fondatorul site-ului cafeluţa.md
Cartea este o cale prin care este testată imaginaţia fiecăruia. Doar prin carte poţi cunoaşte multe, poţi să te dezvolţi atât profesional, cât şi sufleteşte. Nimic nu se compară cu emoţia momentului când stai sub plapumă şi răsfoieşti cărţulia preferată. Ador cărţile care te învaţă ceva şi care, totodată, te ajută să te deschizi către lume, care iniţial îţi pare atât de problematică. Cei care nu citesc pierd foarte mult, căci cartea este calea spre conştientizarea multor lucruri. Nimeni nu te poate întrece în imaginaţia ta şi fiecare cititor o vede şi o simte în felul său. Atunci când crezi că te plictiseşti şi doreşti să încerci ceva nou, provoacă-ţi imaginaţia, ia o carte şi savurează fiecare pagină, experienţa e una de neuitat. Cărţile pot fi bune şi nu prea, dar tu eşti cel care selectează ce i se potriveşte.

TOP cărţi:
1. „Arsă de vie”, Suad
2. „Chiar şi vulturii au nevoie de imbold”, David McNally
3.„Limbajul trupului”, Allan Peace

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău