VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (martie 2014)
Martie 2014, Nr. 118

Top cărţi (martie 2014)

Comentează   |   Cuprins

„30 de milenii de pictură”
Autori: Victoria Charles, Klaus H. Carl, Joseph Manca, Megan McShane, Donald Wigal
Editura: Litera 2013
O carte care nu trebuie să lipsească din biblioteca nimănui. O adevărată călătorie prin timp şi spaţiu, prin artă şi istorie, un ghid splendid ilustrat care vă oferă o viziune globală a evoluţiei picturii. De la picturile rupestre din grotele de la Lascaux la Madonele Renaşterii italiene, de la inovatoarele tablouri ale impresioniştilor la pânzele provocatoare ale Pop Art, „30 de milenii de pictură” reuneşte cele mai reprezentative opere picturale, punctând decisiv evoluţia artei din preistorie până în prezent. Aceste comori culturale sunt prezentate în contextul lor istoric, împreună cu explicaţii, citate şi biografii a 100 dintre cei mai influenţi artişti ai umanităţii.

„Trestii în vânt”
Autor: Grazia Deledda
Ed. 2013
O poveste de dragoste în care domină sentimentul religios al păcatului şi conştiinţa tragică a unui destin inexorabil. O fuziune carnală între locuri şi oameni, între oameni şi pământul Sardiniei, un loc mitic şi un punct de plecare pentru o călătorie de descoperire a unei lumi ancestrale şi primitive.

„Noduri şi semne”

Autor: Nichita Stănescu
Ed. 2010
O gândire poetică în alertă, o inteligenţă discursivă şi, mai ales, o incredibilă capacitate de a tulbura sensurile, care străvede, în semnele greu de înţeles de pe faţă, nodurile de neînţeles de pe dos. Venim cu o recomandare de poezie… poezia eternă a lui Stănescu.

 


„Un albastru infinit”

Autor: Luanne Rice
Ed. 2013
Mama renunţă la fiicele sale în favoarea năzuinţelor propriei inimi sălbatice, iar fiica sa mai mare traversează lumea în căutarea ei. „Un albastru infinit” este o poveste despre dragoste, familie şi prietenie în vieţile a două femei care se reîntâlnesc în locul unde încep visele...


„50 de idei geniale care au schimbat omenirea”

Autori: John Farndon
Ed. 2012
Scopul cărţii nu este să ne ofere răspunsuri, ci să ne provoace curiozitatea, să ne facă să medităm la ceea ce contează cu adevărat, care sunt ideile de care avem nevoie şi care sunt cele de care ne putem lipsi. Cartea mai are un scop, cel de a glorifica ingeniozitatea.
Angela Stafii

Manager programe la Biroul pentru relaţii cu diaspora
Motivele pentru care oamenii citesc sunt cam aceleaşi: cunoaşterea de sine şi de alţii, căutarea de răspunsuri sau pur şi simplu plăcerea de a citi. Toate cărţile pe care le-am citit mi-au permis să iniţiez călătorii înspre mine şi evenimentele din viaţa mea şi a altora. Cărţile de specialitate (filozofie, antropologie) nu permit visarea, dar deschid posibilităţi ale gândirii. Există cărţi închise, care nu îţi permit să le înţelegi din start. Au fost momente în care am aruncat cu ele de pereţi. Au un limbaj ascuns, extrem de complex, plin de concepte. Dar reveneam de fiecare dată. Şi am avut de câştigat. Din romane am învăţat să călătoresc în sentimentele mele. Cărţile te fac să devii câştigător în viaţă. În special dacă ştii să le alegi. Şi dacă ai răbdarea să le înţelegi. Este o călătorie pe care o poţi învăţa.

TOP cărţi:
1. Elif Shafak „Lapte negru”
2. Orhan Pamuk „Mă numesc Roşu”
3. Michel Foucault „A supraveghea şi a pedepsi”

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău