VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (martie 2013)
Martie 2013, Nr. 106

Top cărţi (martie 2013)

Comentează   |   Cuprins

„Să tai în piatră vie”
Autor: Abraham Verghese
Editura: Litera 2011

Shiva şi Marion, gemeni identici, se nasc uniţi la nivelul capului, fiind copiii unei călugăriţe indiene şi ai unui chirurg englez. Sunt separaţi şi părăsiţi de ambii părinţi. Pe parcursul a 50 de ani, soarta îi desparte pentru a-i purta prin lume şi pentru a-i reîntâlni ulterior cu tatăl dispărut. Cartea este un bestseller „New York Times”, publicat în 25 de ţări.

„Vecinul”
Autor: Lisa Gardner
Ed. 2011
O mamă tânără dispare din casa ei, lăsând un singur martor – fiica de patru ani. Detectivul trebuie să decidă dacă soţul ei este vinovat sau doar secretos. Mai multe răsturnări de situaţii spectaculoase păstrează suspansul.
„Când Dumnezeu era iepure”

Autor: Sarah Winman
Ed. 2012
Elly şi fratele ei Joe au o legătură puternică încă din copilărie, dar un eveniment cutremurător le ameninţă relaţia. Este un roman de debut despre dragoste în toate formele ei, devenit bestseller şi publicat în 30 de ţări.

„Angelologia”

Autor: Danielle Trussoni
Ed. 2010
Romanul împleteşte tradiţia biblică, mitul orfic şi viziunea paradisului pierdut într-o poveste fascinantă cu personaje captivante. Este un thriller inteligent, cu implicări istorice şi imagini aproape cinematografice.
„Ghidul Culorilor”

Autor: Anna Starmer
Ed. 2009
Cartea propune 200 de combinaţii de culori inedite pentru casă – o sursă de inspiraţie pentru decoratori, designeri de interior şi amatori, o adevărată enciclopedie cromatică, ilustrată şi perfect structurată.
Tudor Darie

Antreprenor online, managing director Interakt

O carte bună mă relaxează şi îmi stimulează imaginaţia. Este un prieten bun, la care pot apela oricând. Dragostea pentru lectură o am din copilărie. În sat, când duceam mieii la păscut, am citit toate cărţile cu poveşti şi aventuri din biblioteca şcolară. Pentru asta, un verişor mă poreclea „preotul”. Seara, în anii ‘97 – ‘99, când se deconecta energia electrică, citeam la lumina lumânării şi mama mă dojenea că îmi stric vederea. Acum citesc mult presa online (techcrunch.com, engadget.com, forbes.com, unimedia.md) pentru că e nevoie să fiu în pas cu noile tendinţe din domeniul IT. Dar lectura cărţilor rămâne în continuare o ocupaţie preferată în timpul liber. În medie, citesc câte o carte la două luni. Când găsesc o carte interesantă, o pot savura în una-două zile. Deşi lucrez în mediul noilor tehnologii, prefer să citesc cartea în varianta tipărită. Cu toate astea, înţeleg că viitorul aparţine cărţilor digitale şi acest val va veni masiv în Republica Moldova în următorii doi-trei ani.

TOP cărţi:
1.  „Steve Jobs – iLeadership pentru o nouă generaţie”  de Jay Elliot
2. „Simbolica” de Gheorghe Vrabie
3. „Noul Machiavelli” de Jonathan Powell

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău