VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (mai 2014)
Mai 2014, Nr. 120

Top cărţi (mai 2014)

Comentează   |   Cuprins

„Gestapo. Istoria poliţiei secrete a lui Hitler”
Autor: Rupert Butler
Editura: Litera 2010
Această istorie detaliată a Gestapoului, bazată pe documente de arhivă şi pe declaraţii ale martorilor, pe care Rupert Butler o prezintă cu fidelitate cititorilor, surprinde mecanismele interne ale organizaţiei, structura ierarhică, precum şi modul în care decurgeau arestările şi interogatoriile, cu metodele de intimidare şi persuasiune aferente, de la bătăi până la tortură. Siguranţa internă a Reichului era menţinută de  un aparat poliţienesc tentacular, cu numeroase secţii, birouri şi departamente, pentru care lucrau în jur de 20000 de persoane, sub conducerea malefică a lui Heinrich Himmler, birocratul cu ochelari rotunzi şi cu veleităţi de călău.

Oamenii delfin”
Autor: Torsten Krol
Ed. 2011
Un accident de avion îi aruncă pe trei oameni în mijlocul junglei amazoniene, fără şanse de salvare. Imediat sunt descoperiţi de Yayomi, un trib violent şi superstiţios, care cred că ciudaţii străini sunt oameni-delfin cu puteri magice. O carte cu scene dramatice de o intensitate halucinantă.

„Scandal! escrocherii care au zguduit lumea”

Revista FORTUNE
Ed. 2010
FORTUNE a analizat vreme de 80 de ani mecanismele marilor scandaluri financiare, selectând între coperţile acestei cărţi 20 de istorii aproape neverosimile despre lăcomie, prostie, răutate şi despre căile de a specula la extrem naivitatea celorlalţi.  

 „Exploratori”

Ed. 2010
Descoperă cum nişte navigatori cu spirit de aventură şi-au folosit priceperea şi resursele pentru a înfrunta vremea potrivnică, apăsarea psihică şi pericolele neprevăzute. Explorează oceane vaste şi mări furtunoase străbătute de aceşti marinari întreprinzători în călătoriile lor lungi şi pline de primejdii.

 „Ascensiuni alpine”

Ed. 2010
Descoperă cum au atins alpiniştii, pentru prima oară, vârfurile celor mai înalţi munţi ai lumii. Porneşte într-o călătorie captivantă prin Alpii europeni, prin Himalaya şi masivul Karakorum sau prin regiunile polare ale Americii de Nord. Află despre primejdiile pe care le înfruntă căţărătorii.


George Iosip

Senior-editor, Departamentul social, PUBLIKA TV
Îmi place să găsesc în cărţi realitatea inventată, adică minciunile adevărate. Şi, când spun aceste lucruri, nu mă refer neapărat la ficţiune.  Anume aceste lucruri le caut în paginile unei cărţi şi ele mă fac să o citesc până la capăt. Anume aceste lucruri îmi provoacă imaginaţia la maximum şi îmi oferă un confort psihologic. „Cântec de leagăn” de Chuck Palahniuk e una dintre aceste cărţi. Umorul negru şi istoria eroilor, povestită atât de simplu, dar cu atâtea subînţelesuri, dau un farmec aparte acestui roman. Însă mai negru decât umorul negru al lui Mitoş Micleuşanu din „Nekrotitanium” mai greu găseşti. Totuşi, pe lângă faptul că nu mi-au provocat niciun dezgust atrocităţile descrise de autor, nici nu m-au amuzat prea mult. Sunt prea aproape de adevăr ca să mă amuze. Pentru că, de cele mai multe ori, adevărul doare.

TOP cărţi:
1. „Cântec de leagăn”
Chuck Palahniuk
2.  „Nekrotitanium”
Mitoş Micleuşanu
3. „Plânsul lui Nietzsche"
Irvin D. Yalom

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău