VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (iulie-august 2014)
August 2014, Nr. 122

Top cărţi (iulie-august 2014)

Comentează   |   Cuprins

„Gesturile care îi trădează pe politicieni”
Autor: Joseph Messinger
Ed. 2012
Vreţi să ştiţi ce ne dezvăluie gesturile şi postúrile politicienilor care ne guvernează? Ce înseamnă dominaţia degetului mare de la o mână sau a unui braţ atunci când degetele sau braţele sunt încrucişate? Sau care este semnificaţia faptului de a duce telefonul la urechea dreaptă sau stângă? Descoperiţi profilurile gestuale – Cartezian, Challenger, Creativ, Idealist, Narcisic, Relaţional, Senzitiv şi Tribal – şi învăţaţi să vă recunoaşteţi în această mare familie! Joseph Messinger, autorul bestsellerurilor „Dicţionarul gesturilor” şi „Interpretarea gesturilor”, trece în revistă gesturile şi postúrile care trădează adevărata personalitate a politicienilor.

„Atlas istoric ilustrat al României”
Autor: Torsten Krol
Ed. 2009
Un volum structurat ca şi o cronologie ce oferă o imagine dinamică a felului în care s-au conturat de-a lungul secolelor, în diferite contexte sociale şi politice, interne ori internaţionale, uneori în zone geopolitice învecinate teritoriului actual al României.
„Cele mai proaste decizii din istorie”

Autor: Stephen Weir
Ed. 2010
Istoria este un veritabil catalog al erorilor, iar lucrarea de faţă analizează, într-un mod succint, captivant şi accesibil oricui, cincizeci dintre cele mai grave greşeli istorice care au marcat omenirea, încă din cele mai vechi timpuri.

„John Fitzgerald Kennedy”

Autor: Marilena Gala
Ed. 2013
John Fitzgerald Kennedy a reprezentat un mit, dar şi un exemplu pentru generaţia postbelică. Cele 80 de fotografii alb-negru care însoţesc textul documentează în imagini sugestive epoca şi viaţa celui devenit mitul tuturor noilor generaţii – JFK.

 
„Dragostea. Gene egoiste, chimie sau romantism?”

Autor: Richard David Precht
Ed. 2014
În căutarea răspunsului la întrebarea Ce este dragostea?, Richard David Precht explorează discipline dintre cele mai diverse: biologia, psihologia, sociologia, filosofia, chiar şi chimia.

Olivia Furtună
Prezentatoare „Moldova 1”
Am o admiraţie aparte pentru scriitorii care reuşesc să ne ducă uşor pe tărâmul ficţiunii şi au curajul să abordeze întrebări la care omul, poate, nu va avea vreun răspuns definit vreodată.

„Revolta îngerilor” de Anatole France cucereşte prin stilul tipic nuvelelor lui Stendhal, însă subtil te pune în faţa unei dezbateri religioase. Căderea îngerilor, adâncirea în abis şi dorinţa de recucerire a unor înălţimi abandonate cândva sunt o oglindire delicată a omului prin intermediul unor fiinţe supreme. Cartea aceasta e o cugetare despre libertate şi găsirea drumului spre adevăr, dar şi despre spiritul rebel, păcatul, lupta şi dorul de necunoscut, care toate sunt parte din noi. Le tolerăm sau nu? Răspundem în taină, caracteristic operei lui France…

„Confesiunile lui Jean Jaques Rousseau” sunt, poate, cele mai intime şi mai frumos înşiruite memorii ale unui filozof cu o viaţă controversată. Rareori avem curajul să ne facem astfel de confesiuni nouă înşine, aşa că n-ar strica să dialogăm cu sinele în stilul lui Rousseau.

„Lebedele sălbatice” de Jung Chang este o carte obligatorie în biblioteca unei femei care se doreşte puternică. Trei generaţii de femei – bunica, mama, fiica –, au trăit în trei perioade istorice distincte, dar în tustrele cazuri a fost nevoie de luptă, sacrificiu şi înţelepciune pentru a supravieţui şi a atinge o armonie lăuntrică.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău