VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (iulie-august 2013)
August 2013, Nr. 110

Top cărţi (iulie-august 2013)

Comentează   |   Cuprins

„Filmul”
Autor: Daniel Borden, Florian Duijsens, Thomas Gilbert, Adele Smith
Editura: Litera 2011

Este o carte necesară atât în bibliotecile cinefililor, cât şi în ale oricărui alt iubitor de lectură şi cunoaştere. Cele trei volume FILMUL din colecţia Raftul de cultură generală propun o incursiune în istoria filmului, a regizorilor, a genurilor şi capodoperelor cinematografice. În primul volum vei afla despre istoria filmului, de la origini până la Al Doilea Război Mondial. Volumul al II-lea este dedicat cinematografiei postbelice, iar cel de-al III-lea volum –  cinematografiei de autor.

„Atracţia”
Autor: Sylvia Day
Ed. 2013
O dragoste în care după fiecare atingere se tânjeşte ca după un drog. Iubirea lui Gideon Cross a transformat-o radical pe iubita sa, făcând-o să se abandoneze în întregime lui, dorind doar ca trecutul lor întunecat să nu distrugă singura şansă la fericire.


„Furtună în paradis”

Autor: Sandra Brown
Ed. 2011
Shay se îndrăgosteşte de fratele său vitreg, Ian, dar nu şi el, care, preot fiind cu moralitate fără pată, nu-şi ascunde dezaprobarea faţă de cariera rudei sale, aceasta expunându-şi trupul gol ca inspiraţie pentru lucrări de artă.  
„111 teorii ale conspiraţiei”

Autor: Jamie King
Ed. 2010
Află adevărul despre celebrităţi, extratereştri, societăţi secrete, tragedii, istorie, indiferent dacă eşti sceptic sau un adept al teoriei conspiraţiei. Şi ţine minte: doar pentru că eşti paranoic, asta nu înseamnă că ei nu sunt cu ochii pe tine.

 „Ernesto Che Guevara”

Autor: Carlo Bata
Ed. 2013
Argentinianul Ernesto Guevara a fost cetăţean de prim rang al Cubei. A devenit icoana mişcării contestatare studenţeşti, simbolul unei generaţii fascinate de frumuseţea şi de curajul său, erou romantic şi martir creştin.

Doru Petruţi

Director general, Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău

Unii preferă să înveţe bazându-se doar pe viaţa trăită zi de zi de ceilalţi, construindu-şi lumea din cele văzute în jur; alţii trăiesc atâtea vieţi câte cărţi citesc (cum spunea Mario Vargas Llosa), îmbrăcând haina unor personaje diverse, analizând teorii şi premise din cărţi şi sorbind cu nesaţ fraze cuibărite în fiece pagină. M-am întrebat de ce oamenii realizaţi, de succes, continuă să citească (şi nu o carte pe lună sau în câteva luni, ci zi de zi). În timp, am găsit şi eu răspunsul: cărţile sunt materialul cu care ei construiesc lumi, construiesc viaţa trăită zi de zi de ceilalţi. Şi eu îmi construiesc astfel parcursul vieţii, pasager în lumea cărţilor, staţionez în gări diverse. Vă îndemn să citiţi, să îndoiţi colţurile unor pagini, să vă priviţi în ochi la fiecare final de carte şi să găsiţi acele lumi ce merită trăite.

TOP cărţi:
1. Herman Hesse. „Narcis şi Gură-de-Aur”
2. Feodor Dostoievski. „Idiotul”
3. Leon Zurawicki. „Neuromarketing: Exploring the Brain  of the Consumer”

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău