VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (ianuarie-februarie 2013)
Februarie 2013, Nr. 104-105

Top cărţi (ianuarie-februarie 2013)

Comentează   |   Cuprins

„Tony şi Susan”
Autor: Austin Wright
Editura: Litera 2012
Publicată în 15 ţări
Susan Morrow primeşte manuscrisul primului roman, scris de fostul ei soţ, după 15 ani de la divorţ. Citind şi pătrunzând în viaţa personajului principal, profesorul de matematică Tony Hastings, Susan cade pradă propriilor amintiri despre trecut şi fricii care îi ameninţă viitorul.

„Tony şi Susan” este cel mai cunoscut roman al scriitorului şi profesorului britanic Austin Wright (1922-2003), publicat pentru prima oară în 1993 şi reeditat în 2010, apărut în 15 ţări. Cu un talent literar unic, autorul ilustrează fascinanta experienţă a lecturii, prin relaţiile pe care le creează atât între cititor şi operă, cât şi între autor şi cititor, într-o scriere surprinzătoare şi pasionantă.

„N-ai să mori”
Autor: Kathrin Schmidt
Ed. 2011
Helen se trezeşte din comă pe jumătate paralizată, amnezică şi afazică şi luptă pentru a reveni la viaţa ei obişnuită în Germania de Est, care se schimbă odată cu căderea, între timp, a Zidului din Berlin. Romanul a luat Premiul Cărţii Germane în 2009.
„Clubul Bilderberg”

Autor: Cristina Martin
Ed. 2012
Specializată în jurnalism politic şi social, Cristina Martin e prima care vorbeşte despre Grupul Bilderberg– politicieni, oameni de afaceri, reprezentanţi ai unor case regale, despre care se spune că domină lumea.


„Gesturile care vă vor schimba viaţa”

Autor: Joseph Messinger
Ed. 2012
Psiholog şi hipnoterapeut de origine belgiană, Joseph Messinger ne învaţă ce înseamnă programarea neurogestuală şi cum să ne controlăm gesturile care ne defavorizează imaginea pentru a ne schimba viaţa în direcţia dorită.
„Anotimpul regăsirii”

Autor: Sarah Jio
Ed. 2012
O fostă scriitoare de succes merge pe insula unde a copilărit ca să uite de divorţ şi de problemele cotidiene. Făcând cercetări pentru o nouă carte, descoperă o fascinantă istorie de iubire într-un jurnal din 1943, cu un impact neaşteptat asupra vieţii ei.

Alexei Lungu

Prezentator, realizator „Publika TV”

Smartphone, tabletă, laptop… Le folosim pretutindeni. La birou, acasă, în vacanţă… Obţinem orice informaţie, orice piesă, orice film, dar nu putem obţine plăcerea pe care o oferă foaia de hârtie a unei cărţi. Nu „simţi” subiectul. Dacă nu ai cartea în mână şi nu răsfoieşti fiecare pagină este ca şi cum ai citi de pe tabletă despre un vin bun de Purcari fără a-l gusta. Îi ştii culoarea, aroma, dar nu ai simţit-o niciodată.  

Cartea trebuie să fie citită doar de pe hârtie, indiferent dacă este vorba despre opera lui Eminescu sau despre un bestseller de dragoste ieftin. A citi cartea în forma în care a supravieţuit războaielor şi catastrofelor naturale trebuie să devină o tradiţie pentru fiecare. Şi-apoi, este mult mai impresionant să vezi pe raft zece cărţi prăfuite pe care le-ai citit decât un gadget strălucitor, care nici măcar nu-ţi poate umple golul din bibliotecă.

TOP cărţi:
1. Opera politică a lui Mihai Eminescu
2.  „Arhipelagul Gulag” de Alexandr Soljeniţîn
3.  „Eseu despre orbire” de Jose Saramago

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău