VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (decembrie 2013)
Decembrie 2013, Nr. 115

Top cărţi (decembrie 2013)

Comentează   |   Cuprins

„Palma”
Autor: Christos Tsiolkas
Editura: Litera 2012
Romanul „Palma” a fost catalogat drept unul dintre cele mai „cu adevărat mari” trei sau patru romane ale mileniului, tratând un subiect cu o forţă şi anvergură uriaşe. La o petrecere cu grătar într-o suburbie din Melbourne, un bărbat pălmuieşte un băieţel obraznic şi neastâmpărat. Copilul nu este al lui, iar incidentul dă naştere unor dispute aprinse, dar şi întrebărilor referitoare la propria familie, la propria viaţă şi la propriile aşteptări, dorinţe şi credinţe. Cele opt voci ale romanului conturează un discurs pătrunzător şi incisiv, dar extrem de onest despre dragoste, sex şi căsătorie, despre părinţi şi copii şi despre intensitatea sentimentelor care animă familia modernă în secolul XXI.

„Mic dejun cu Socrate”
Coordonator: Robert Rowland Smith
Ed. 2013
Ascultă raţionamentul lui Descartes despre trezitul în fiecare dimineaţă, întreabă-l pe Nietzsche cum să scapi de turmă în timp ce mergi la slujbă, află ce spun Ovidiu şi Simone de Beauvoir despre sex, şi lasă-l pe Freud să-ţi interpreteze visele.


„Gândeşte ca un campion”

Autori: Donald Trump şi Meredith McIVER  
Ed. 2009
Este o colecţie de eseuri prin care magnatul american Donald Trump enunţă şi ilustrează principiile ce stau la baza succesului său în viaţa profesională şi personală, oferind cititorilor perspectiva sa originală asupra „educaţiei informale“.  

„O săptămână în decembrie”
Autor: Sebastian Faulks
Ed. 2012
„The Sunday Times” nota că „O  săptămână  în  decembrie” este romanul secolului XXI. Cartea prezintă o imagine realistă, cu accente satirice, a lumii actuale dominate de lăcomie, dezrădăcinare, lipsa valorilor autentice şi o tot mai pregnantă izolare a individului.


„Cu fiecare zi”

Autor: Danielle Steel
Ed. 2011
„Cu fiecare zi” explorează dragostea dezvăluindu-ne destinul a trei femei care râd, iubesc şi învaţă să ia viaţa aşa cum li se oferă ea. Amuzant, sexy şi captivant, romanul lui Danielle Steel este o poveste de dragoste emoţionantă, provocatoare şi absolut imposibil de lăsat din mână.Augustina Şiman
Autoarea primului audiobook din ţară
Când citesc, am impresia că sufletul autorului răsună în fiecare celulă din mine! Cred că asta e frumuseţea cărţilor – întotdeauna o să găseşti una care să atingă cele mai sensibile strune ale sufletului. Port mereu o carte în geantă, prefer genţile maxi şi, atunci, în vecinătatea parfumului, rujului şi a oglinzii o să fie obligatoriu şi Cărtărescu, Eliade sau oricine altcineva. Cărţile sunt cea mai bună metodă de a evada din rutină, timp, griji, cea mai sigură cale către tine însuţi. Îmi place să trec cu creionul peste tot unde inima mea a exclamat acel „Da” şi să reţin pasajele. Aşa s-a întâmplat cu „Despre îngeri” de Andrei Pleşu, „Solilocvii ” de Mircea Eliade şi cu multe alte cărţi... De fiecare dată când simt că mă pierd câte puţin în oraşul aglomerat, îmi împrospătez părul şi încheieturile mâinilor cu un parfum dulce şi mă caut în pasajele subliniate ale cărţilor recitite.

TOP cărţi:
1. „Adam şi Eva”, Liviu Rebreanu
2. „Nişte răspunsuri”, Mihaela Rădulescu
3. „Exerciţii de echilibru”, Tudor Chirilă

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău