VIP Magazin
20 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (aprilie 2014)
Aprilie 2014, Nr. 119

Top cărţi (aprilie 2014)

Comentează   |   Cuprins

„Conacul”
Autor: Danielle Steel
Editura: Litera 2011
În „Conacul”, Danielle Steel ţese o poveste convingătoare despre celebritate şi prietenie, vieţi de vis şi suferinţe interioare... şi despre trei bărbaţi: proprietarul Conacului, Cooper Winslow şi noii lui chiriaşi, Mark Friedman şi Jimmy O’Connor, ale căror destine se întretaie, pentru a fi schimbate pentru totdeauna. Fiecare dintre ei se confruntă cu propriile probleme, Cooper e falit, Mark tocmai a fost părăsit de soţie, iar Jimmy şi-a pierdut de curând nevasta, răpusă de o boală nemiloasă. Întâlnirea dintre cei trei bărbaţi reprezintă un punct de cotitură în viaţa lor. Pe un fundal plin de strălucire, Danielle Steel spune o poveste mult mai profundă despre opţiuni şi schimbări neaşteptate ale sorţii, care pot modela caractere şi vieţi.

„Barca de argint”
Autor: Luanne Rice
Ed. 2012
Luanne Rice reuşeşte să surprindă în „Barca de argint” esenţa familiei în complexitatea ei imperfectă şi modul în care trei surori total diferite reuşesc să facă faţă pierderii şi complicaţiilor dragostei. Luanne Rice este autoarea a treizeci de romane, douăzeci şi două fiind bestselleruri.
„Îmblânzitoarea de suflete”

Autor: Nora Roberts
Ed. 2012
Circul pare să fie  locul total nepotrivit pentru un avocat, dar exact cu asta trebuie să aibă de-a face Keane Prescott, noul proprietar al afacerii tatălui său decedat. Keane nu  manifestă nici un interes pentru a păstra moştenirea până când se îndrăgosteşte de o dresoare.
„Casa de la malul mării”

Autor: Santa Montefiore
Ed. 2012. Vol. 1
Două poveşti separate de decenii îşi găsesc un deznodământ surprinzător. Prima se ţese în jurul unei  fetiţe de doar 10 ani părăsită de mamă şi obligată să locuiască în condiţii precare în Toscana şi relaţia ei de dragoste de peste ani cu un băiat din vecinătate.

„Casa de la malul mării”

Autor: Santa Montefiore
Ed. 2012. Vol. 2
A doua poveste datează zeci de ani mai târziu şi este despre un artist argentinian Rafa, care este invitat într-un superb hotel rustic din regiunea de coastă a Marii Britanii pentru a îndrăgosti de pictură vizitatorii. Legătura dintre cele două poveşti urmează să o descoperiţi.
Iuliana Mămăligă

PR manager la Fashion Guide Moldova
Citesc, deci exist. Să mă ierte spiritul domnului Descartes că i-am luxat celebrul citat „Guget, deci exist”. Păi dacă nu aş fi lecturat despre el, cu siguranţă nu mai foloseam acum cuvintele lui. Cartea e ca un bec pentru emisfera aceea întunecată din căpşorul nostru, emisfera intitulată „necunoaştere”. Mă simt anesteziată când am o carte bună în mână, una care îmi hipnotizează imaginaţia, cultura şi ochii. „Mănânc” întregi capitole şi nu mă satur. Lectura e primul pas pentru un succes. Când eram elevă, mama îmi şlefuia timpanele cu îndemnuri la citit. Inima îi devenea curcubeu când mă vedea cu vreo cărţulie în mână. Evident, nervii mei de pui trântit mai făceau nazuri cu iz adolescentin: „Lasă, mamă, eu citesc suficient”. Logic, nu era suficient. Şi, da, bine că în final binele învingea răul. Ca într-o poveste frumoasă, luam o carte în mână şi mă duceam să călătoresc în altă epocă.

TOP cărţi:
1. „Fraţii Karamazov" Fiodor Dostoievski
2. „Bastarda Istanbulului" Elif Shafak
3. „Răscoala" Liviu Rebreanu

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău