VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (aprilie 2013)
Aprilie 2013, Nr. 107

Top cărţi (aprilie 2013)

Comentează   |   Cuprins

„Nuanţe de cenuşiu”
Autor: Jasper Fforde
Editura: Litera 2010
În lumea personajului principal, Eddie Russett, culoarea înseamnă destin. Odată testată, percepţia culorii le determină oamenilor locul în Cromatocraţie. Oameni cenuşii, oameni mov sau oameni roşii, toţi sunt parte a unei istorii plasate cu cinci sute de ani în urmă, când nimeni nu poate vedea decât o culoare şi nimeni nu ştie de ce.

„Aştept răspuns”
Autor: Dan Chaon
Ed. 2009
Vieţile a trei necunoscuţi se întrepătrund într-o manieră subtilă şi cu urmări extrem de surprinzătoare, într-un thriller psihologic memorabil în care viitorul pare destul de ofertant, dar în acelaşi timp primejdios de încâlcit.


„Maeştrii gândirii”

Autor: Roger-Pol Droit
Ed. 2011
Roger-Pol Droit nu se rezumă la prezentarea seacă a operei filozofice a marilor gânditori ai secolului XX, ci încearcă să arate şi omul prins în vâltoarea unei epoci nebune, marcată de două conflagraţii mondiale.    

 „Cartea întrebărilor”

Autor: Gregory Stock
Ed. 2011
Două sute de întrebări ce vă vor provoca să vă analizaţi trecutul, să vă puneţi în situaţii ipotetice, să faceţi alegeri dificile. Pe măsură ce vă analizaţi propriile valori, veţi descoperi o excelentă modalitate de a vă cunoaşte.

Mircea Mitrofan

Jurnalist

Când cineva îmi pune întrebarea: „Ce citeşti?”, evadez în compania unor amintiri de lectură fără sfârşit. Experienţa lecturii am acumulat-o de la oameni citiţi şi talentaţi. Am avut noroc de recomandări utile şi memorabile. Citesc dimineaţa la 5.00, seara târziu, în transport sau în parc. Îmi fac timp pentru citit, pentru că merită. Nu ies din casă fără o carte în geantă, iar ele, cărţile, mi-au modelat condiţia de OM. Citesc literatură artistică şi cărţi despre mass-media, cărţi de investigaţii jurnalistice, bestselleruri ş. a. Niciodată nu am evitat unele cărţi, le-am lăsat pentru mai târziu. Simţeam că nu sunt pregătit pentru ele. Cărţile subţiri m-au învăţat să le citesc pe cele groase. Cărţile proaste m-au învăţat să le citesc pe cele bune. Mereu îmi vine în gând ideea lui Tudor Chirilă: „Orice carte citită, orice lecţie învăţată se vor aşeza sub voi şi veţi domina cu mintea. Nimic nu e mai frumos ca asta!”

TOP cărţi:
1. „Granitul rece” de Stuart MacBride
2. „Legea celor puternici” de Steve Făinaru
3. „Fărâme de suflet” de Aurelian Silvestru

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Multumesc, Vip magazin!!!
Mircea   -  
28 Mai 2013, 13:56
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău