VIP Magazin
16 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (Septembrie 2012)
Septembrie 2012, Nr. 100

Top cărţi (Septembrie 2012)

Comentează   |   Cuprins

„Şcoala celor şapte pitici”
Autor: Daria Denisova
Editura: Litera 2012
„Şcoala celor şapte pitici” este o colecţie de cărţulii tematice pentru copii cu vârste cuprinse între 0 şi 7 ani, care include peste 60 de titluri în serii de câte 9-10 cărţi pentru fiecare categorie de vârstă. Fiecare an de studiu are o culoare proprie şi teme variate, cu grade diferite de complexitate, ca să găsiţi ceva potrivit pentru orice copil. Cărţile din colecţie corespund programei şi standardelor de instruire modernă, accesibilă tuturor!

Următorul deceniu
Autor: George Friedman, ed. 2011
Politologul american analizează următorul deceniu şi provocările care vor pune la încercare SUA şi întreaga lume – războaiele islamice, terorismul, inovaţiile tehnologice, criza economică în China şi multe altele.


Desenele copilului tău. Interpretări psihologice

Autor: Evi Crotti, ed. 2010
O carte utilă pentru părinţii care vor să-şi înţeleagă copiii de la cele mai mici vârste. Aflaţi ce înseamnă formele şi culorile din desenele copiilor despre personalitatea lor în dezvoltare.O femeie împlinită

Autor: Danielle Steel, ed. 2011
Victoria este o blondă cu ochi albaştri şi trăsături banale care se simte străină într-un oraş în care fizicul înseamnă totul. O serie de evenimente o fac să se accepte aşa cum este şi să fie mândră de victoriile obţinute.


Sora

Autor: Rosamund Lupton, ed. 2012
Apare în colecţia „Thriller”, e mai degrabă un roman captivant. După moartea surorii, Beatrice se întoarce acasă pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat. Locuieşte în apartamentul surorii şi pătrunde în toate tainele ei, descoperindu-se şi pe sine…

Vlada Ciobanu
Blogger

Există cărţi cu care ai small talkuri sau one-night-standuri, există cele cu care doar te saluţi. Mai sunt cărţi la care vrei să te întorci, dar parcă îţi este frică şi le laşi pe mai târziu. Există cărţi pe care le reciteşti mereu; le cunoşti, ştii unde sunt răspunsurile şi care sunt întrebările. Cu Murakami am avut un one-night-stand şi n-am mai revenit la el. Cu Balzac am avut small-talkuri, dar mi-am dat seama că mai departe de atât nu o să ajungă. Cu Umberto Eco doar m-am salutat. Cu Hesse încerc chiar acum să stabilesc o relaţie. Cu Pamuk simt că avem un contact, ceva ne leagă, mai întâi am fost la Muzeul (lui al) Inocenţei, apoi am început să îl citesc. Deocamdată mă întorc la puţini, pentru că de fapt cunosc destul de puţini. Mă întorc mereu la Hemingway, Vonnegut şi Maugham. I-am găsit pe la 16 ani şi de atunci port conversaţii cu ei. Dacă nu am contact cu un scriitor, nu este el un scriitor rău sau eu o nepricepută (deşi s-ar putea), avem doar valori şi interese diferite; chiar dacă el ar fi recunoscut ca unul dintre cei mai buni scriitori, iar eu ca un aprig cititor. Relaţiile mele cu cărţile sunt discrete. Nu le afişez coperţile la tot colţul şi nici însemnările mele. Cărţile nu te fac deodată intelectual, nu îţi oferă toate răspunsurile. Până la urmă, nu contează cât citeşti, contează ce înţelegi şi dacă îi găseşti pe cei la care vrei mereu să te întorci.

TOP cărţi:
1. „Fountainhead” de Ayan Rand
2. „All the king’s men” de Robert Warren Penn
3. „Золотой телёнок” de Ilf şi Petrov

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+1°