VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (Noiembrie 2012)
Noiembrie 2012, Nr. 102

Top cărţi (Noiembrie 2012)

Comentează   |   Cuprins

„Se lasă noapte”
Autor: Rudyard Kipling
Editura: Litera 2012
Premiul Nobel în 1907

Colecţia „Biblioteca pentru toţi” propune seria de cărţi „Nobel”, cu opere ale marilor scriitori care au obţinut, din 1901, premiul Nobel pentru Literatură. Rudyard Kipling a luat premiul în 1907. A fost primul scriitor englez şi cel mai tânăr scriitor (42 de ani) laureat cu Nobel, record păstrat până azi. „Se lasă noaptea” ascunde o istorie personală secretă a autorului. Pictorul Dick Heldar se întoarce din Sudan la Londra şi o reîntâlneşte aici pe femeia pe care în copilărie jurase că o va iubi toată viaţa...

„Istoria vizuală a lumii”
Autor: Detlef Berghorn, Markus Hattstein
Ed. 2008
Cele mai importante personalităţi istorice şi evenimente din preistorie până în zilele noastre sunt adunate în această enciclopedie ilustrată, care nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui pasionat de istorie.


„Profeţiile Maya pentru 2012”

Autor: Gerald Benedict
Ed. 2012
Dacă tot se vorbeşte atât de mult despre sfârşitul lumii, colecţia „Bestseller” ne propune o carte despre profeţiile popoarelor maya, conform cărora la 21.12.2012 un eveniment de proporţii cataclismice va pune capăt civilizaţiei actuale.„Frumuseţe la minut: 1000 de soluţii rapide”

Autor: Rona Berg.
Ed. 2011
Care e cea mai rapidă soluţie pentru ochi umflaţi, coşuri sau păr lipsit de vitalitate? Autoarea, fost redactor de frumuseţe la „The New York Times Magazine” şi director editorial „Elle”, oferă 1000 de soluţii practice verificate.„Tom şi Jerry. Nopţi fierbinţi în Sahara”

Celebrele personaje Tom şi Jerry revin într-o nouă variantă. Aventurile celor doi sunt reeditate în colecţia care le poartă numele, într-un format ilustrat cu imagini expresive şi colorate, pe placul preşcolarilor, dar şi al celor mai măricei.


Vadim Pistrinciuc

Consilierul prim-ministrului

Zi de zi suntem antrenaţi în activităţi cu o singură finalitate – să schimbăm mediul din care facem parte. Pentru mulţi, printre aceste activităţi e şi cartea, citirea ei. Unii citesc să adoarmă, alţii să nu doarmă. Unii citesc să afle ceva nou, alţii să uite ce au ştiut. Eu citesc să fug. Să fug uneori de înţelegerea că nu pot schimba tot ce mă înconjoară. Citesc şi fug acolo unde mediul nu neapărat trebuie schimbat, ba invers – păstrat aşa cum este. Poate nu este cea mai sportivă fugă, dar cu siguranţă este una sănătoasă. Dacă poţi fugi bine în lecturi, nu e nevoie să te concentrezi pe lucruri minore. După o partidă bună de jogging literar, eşti mai liniştit. Mai este ceva important legat de cărţi şi lectură. Nu ştiu de ce, dar mulţi dintre noi cred că instituţiile ne oferă oportunităţi, ne învaţă, ne fac mai pregătiţi. Am impresia că omul de azi nu poate învăţa în afara instituţiei. Dar nicio instituţie nu substituie cartea. Dacă am înţelege acest lucru, am fi nu numai mai deştepţi, dar şi mai bogaţi. Nu va inventa omenirea atâtea insituţii să ne înveţe câte cărţi se scriu într-un singur an. Şi când te gândeşti câte cărţi sunt, şi câte nu le vei citi…

TOP cărţi:
1. „Şi a fost noapte”,
Aureliu Busuioc
2.  „Maestrul şi Margareta”,
Mihail Bulgacov
3.  „Particulele elementare”,
Michel Houellebecq

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău