VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (Decembrie 2012)
Decembrie 2012, Nr. 103

Top cărţi (Decembrie 2012)

Comentează   |   Cuprins

„1000 de evenimente care au modelat lumea”
Peste: 400 de ilustraţii
Autor: „National Geographic Society”
Editura: Litera 2012

Editată de „National Geographic Society” în original şi de „Litera” în varianta de limbă română, această enciclopedie oferă o altă perspectivă asupra istoriei mondiale – prin prisma celor mai importante etape şi evenimente ce au avut loc de-a rândul secolelor. În 415 pagini, acest volum traversează istoria tuturor popoarelor, epocilor şi continentelor, oferind date cronologice, imagini şi analize de ansamblu.

 „Valentine”
Autor: Adriana Trigiani
Ed. 2011
Pentru a salva de la faliment afacerea familiei de peste un secol, Valentine trebuie să călătorească în Italia, unde îşi descoperă propriul simţ artistic, dar şi un secret de familie care îi schimbă viaţa. Este un roman spiritual şi captivant.
„Ultima scrisoare de dragoste”

Autor: Jojo Moyes
Ed. 2012
Ziarista Ellie Haworth găseşte în arhiva ziarului la care lucrează o scrisoare de dragoste din 1960. Povestea din trecut se împleteşte cu cea din prezent într-o dramă de mare intensitate emoţională.


„Răzbunare la Paris”

Autor: Steve Berry
Ed. 2012
Aventurile fostului agent Cotton Malone continuă şi după retragerea din serviciu. De data aceasta el îşi ajută un vechi prieten, un miliardar danez care îşi pune viaţa în pericol încercând să-şi răzbune fiul ucis într-un schimb de focuri în capitala Mexicului.„Atlasul lumii”

Autor: „National Geographic Society”
Ed. 2011
Destinat copiilor şi adolescenţilor, acest atlas va atrage cu siguranţă şi atenţia oricărui adult. Volumul conţine 115 pagini de hărţi, peste 200 de fotografii color şi 234 de casete cu informaţii, iar indicele cărţii cuprinde 3821 de nume de locuri.

Ionela Costachi
Iniţiatoarea campaniei „Citesc, deci sunt sexy”
Un om drag mi-a zis odată că „atunci când nu ştii ce să faci (în sensul debusolării, indeciziei, şovăielii), citeşte o carte”. Nu prea am înţeles ce are în vedere. Apoi, chiar asta am făcut şi este cea mai bună metodă de a simţi ce decizie să iau, să-mi reduc anxietatea şi să mă hotărăsc.

Ca cititor, am trecut prin diferite etape de lectură: când eram obligată, când cărţile erau subţiri, când îmi era interesant, când citeam nopţile. Dar mereu mă simţeam un cititor singur. Am iniţiat campania de promovare a lecturii „Citesc, deci sunt sexy”, un mesaj provocator, care să spargă tiparele şi să atragă cât mai mulţi adepţi. Aşa reuşim să schimbăm atitudini, percepţii şi obişnuinţe. Acum citesc şi ceea ce îmi recomandă cei care urmăresc campania pe Facebook. Recomand alte cărţi, şi în felul ăsta oferim şi un fel de ghidaj în lectură. Acum îmbin plăcutul cu utilul: citesc din domeniul în care lucrez, dar apuc să răsfoiesc şi un Dostoievski.

TOP cărţi:
1. „Interminenţele Morţii” de Jose Saramago
2. „Crimă şi Pedeapsă” de F. M. Dostoievski
3. „Particule elementare” de Michel Houllebecq

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+2°