VIP Magazin
18 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (Mai 2012)
Mai 2012, Nr. 97

Top cărţi (Mai 2012)

Comentează   |   Cuprins

„Agatha Christie. Jurnalul Secret”
Autor: John Curran
Editura: RAO, 2010
Preţ: 151,20 lei
Pasionat întreaga viaţă de opera Agathei Christie, autorul a participat la restaurarea casei ei şi a colaborat cu nepotul scriitoarei pentru a înfiinţa Arhiva Agatha Christie, iar acum scrie o teză de doctorat despre ea la un colegiu din Dublin. Această carte are la bază descifrări din cele 73 de volume scrise de mână ale autoarei, care au ieşit la iveală abia în 2004, după decesul fiicei sale, Rosalind. Agatha Cristhie era cea mai populară autoare a lumii când a murit, în 1976, la 85 de ani, cu vânzări de peste 2 miliarde de exemplare.  

„De ce trăiesc mai mult oamenii fericiţi?”
Autor: Jordi Quoidbach
Editura: House of Guides, 2011
Preţ: 162,33 lei
Fericirea a ajuns subiect de cercetări ştiinţifice, iar această carte ne învaţă, într-un limbaj accesibil tuturor, cum să fim fericiţi şi să ne bucurăm de viaţă în fiecare zi.

„Grădina visurilor tale”
Autor: Esther Herr
Editura: Mladinska, 2008
Preţ: 104,54 lei
Cei care au o grădină şi cei care şi-o doresc vor găsi în această carte un ghid care le va arăta pas cu pas ce trebuie să facă pentru a avea o grădină de vis – informaţii necesare, sfaturi şi detalii utile, şi multe imagini care să ilustreze totul.„Perfecţiune”

Autor: Julie Metz
Editura: Litera, 2010
Preţ: 200,92 lei
La câteva luni după moartea subită a soţului ei, Julie află că Henry, care o iubise atât de mult, i-a fost infidel şi încearcă să-i reconstituie viaţa secretă. O poveste emoţionantă despre cuplu, iubire şi trădare.

„Nojoud. Divorţată la 10 ani”
Autor: Nojoud Ali, Delphine Minoui
Editura: Pandora M, 2010
Preţ: 84,19 lei
Istoria reală a unei fetiţe din Yemen, care a fost silită să se căsătorească cu un bărbat cu 20 de ani mai în vârstă decât ea. A reuşit să fugă şi să divorţeze de soţul care o agresa şi a şocat lumea cu povestea ei.Zinaida Jioară

Preşedinte al Clubului de Fotbal Dacia Chişinău
Când citesc, gândurile îmi zboară pe altă planetă. Îmi imaginez tot, de parcă aş face un film imaginar. Păcat că acum nu am atât de mult timp pentru lecturi. Cele mai multe cărţi le-am citit în copilărie şi în adolescenţă. Când aveam vreo cinci anişori, sora mea mai mare m-a luat cu ea la biblioteca centrală din sat. Când am intrat, am luat o carte pentru că îmi plăcuse desenul de pe copertă – o găinuşă. Am început s-o citesc, iar bibliotecara mi-a zis: „De azi, eşti abonată!”. Se numea „Găina porumbacă” şi a fost prima carte pe care am luat-o de la bibliotecă. În adolescenţă citeam cărţi de groază, detective. Am citit toate volumele de Agatha Christie. Am citit şi cărţi de dragoste, desigur, de genul „Pe aripile vântului” sau „Daphnis şi Chloe”. Pregătindu-mă de olimpiada la literatura română, l-am descoperit şi l-am îndrăgit pe Druţă. Acum citesc mai mult cărţi de psihologie sau literatură de specialitate. Nu-mi place să citesc în format electronic, trebuie să ţin cartea în mână, să adorm cu ea pe faţă. Am pe masă o carte din care citesc permanent câte ceva – „Steaua – legenda unei echipe de fotbal” de Cătălin Oprişan. Nu ştiu dacă o să pot vreodată să o las deoparte şi sper să ajung într-o zi să ţin în mână o carte la fel de bună despre FC Dacia.

TOP cărţi:
1. „Steaua – legenda unei echipe de fotbal”,  de Cătălin Oprişan.
2. „Coliba unchiului Tom” de Harriet Beecher Stowe.
3. Poeziile lui Eminescu.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău