VIP Magazin
15 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (Iulie-august 2012)
August 2012, Nr. 99

Top cărţi (Iulie-august 2012)

Comentează   |   Cuprins

„Iubirile croitoresei”
Autor: María Dueñas
Editura: Polirom, 2011
Preţ: 275,20 lei
Un bestseller al anului 2010, cu peste un milion de exemplare vândute, „Iubirile croitoresei” istoriseşte aventurile din viaţa unei femei superbe. Toate pornesc din lupta pentru supravieţuire şi se transformă într-un cocteil de întâmplări, spionaj şi glamour, haute couture şi dragoste. Este romanul de debut al scriitoarei, iar majoritatea acţiunii se desfăşoară la Tetuan, un loc real, unde a crescut mama ei.

„Cartea interzisă”
Autor: Guido Mina Di Sospiro, Joscelyn Godwin
Editura: RAO, 2009
Preţ: 230,17 lei
Acţiunea porneşte de la un tratat real de alchimie din 1603 şi urmăreşte descifrarea unor mistere din perioada Renaşterii italiene. Destrămarea unei familii aristocratice italiene are loc în paralel cu destrămarea Europei.
„Grădina uitată”

Autor: Kate Morton
Editura: Humanitas Fiction, 2011
Preţ: 244,36 lei
Inima Gabriellei e sfâşiată de două feluri de iubire – una pentru tatăl ei, un poliţist dedicat, şi alta pentru un bărbat, un hoţ celebru. Ambii au dispărut cu 15 ani în urmă şi reapar, misterios, în aceeaşi zi.
„Cartea scurtelor iubiri eterne”

Autor: Andreï Makine
Editura: Polirom, 2011
Preţ: 85,42 lei
Născut în Siberia, dar stabilit la Paris de mai bine de 30 de ani, autorul surprinde opt momente de graţie într-o existenţă frământată şi denunţă absenţa iubirii din paradisul utopic comunist.„Ce-aş fi eu fără tine?”

Autor: Guillaume Musso
Editura: Alfa, 2011
Preţ: 82,74 lei
Restaurând casa bunicii sale, Cassandra află adevărul despre propria identitate şi redescoperă iubirea şi speranţa. Un roman copleşitor, cu mai multe premii internaţionale, publicat în 35 de ţări.

Ghenadie Gâlcă

Actor

Vă propun un exerciţiu de imaginaţie. De fapt, e o idee furată de la un scriitor rus. Închipuiţi-vă că trăim într-o lume dominată de un drog foarte dur: cărţile. Te trezeşti dimineaţa şi eşti într-un sevraj puternic fiindcă dealerul (autorul) nu ţi-a mai „livrat” de mult timp ceva „marfă” de calitate. Îţi suni prietenii, dar în loc de o mână de ajutor, ei îţi propun să citeşti un scriitor de toată mizeria. Te gândeşti să încerci ceva nou, dar nu eşti sigur că materialul este bun. Frecventezi centre de dezintoxicare sau cluburi pentru întâlnirea cititorilor anonimi...

Poate pentru cineva sună foarte sinistru sau comic, pentru alţii – futurist sau demodat, iar cineva, îmi închipui, n-ar fi contra unei experienţe de genul ăsta. Cred că aş prefera vieţii noastre cotidiene o astfel de realitate. Din fericire, chiar avem „marfă” care merită încercată. (Şi, când mă gândesc, câtă încă nu am descoperit...)

Zilele trecute am realizat că sunt dependent de „Notre Dame de Paris” de Victor Hugo. Ceva vechi, dar care, ca şi un vin bun, odată cu timpul, are doar de câştigat. Dacă e să probez ceva nou – niciodată nu aş refuza un Vladimir Sorokin sau, din producţia locală – Mitoş Micleuşanu, Alexandru Vakulovski... Gata! Nu vă mai răpesc din timp. Vă las să deveniţi dependenţi de cărţi fără ajutorul meu.

TOP cărţi:
1. „NEKROTITANIUM” de Mitoş Micleuşanu şi Florin Braghiş
2. „Ziua opricinicului” de Vladimir Sorokin
3. „Idiotul” de Fiodor Dostoievski

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău