VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cărți martie 2015
Martie 2015, Nr. 127-128

Top cărți martie 2015

Comentează   |   Cuprins

Amintiri din casa morţilor
Autor: F. M. Dostoievski
Ed. 2014

 Prefaţatoarea Camelia Dinu spune că romanul respectiv abordează „probleme filosofice care, mai târziu, vor constitui inconfundabilul substrat ideatic dostoievskian: libertatea, crima, natura umană, mândria, relaţia dintre popor și intelighenţie, nebunia, iubirea aproapelui, solidaritatea umană, smerenia”.

„O carte bună, convingătoare. (…) Dacă-l vedeţi pe Dostoievski, transmiteţi-i că-l iubesc”, spunea, într-o scrisoare către N. N. Stahov, contemporanul său Lev Tolstoi, a cărui „Anna Karenina” l-a influenţat considerabil pe Dostoievski să conceapă ultimul său roman, „Fraţii Karamazov”.

„Amintiri din casa morţilor” este publicat pentru prima dată în 1862 și vorbește despre viaţa prizonierilor deportaţi în Siberia.

„Arta de a (nu) pierde timpul”

Autor: Piers Steel
Ed. 2012

Dacă te-ai săturat să tot amâni lucrurile importante din viaţa ta, trebuie să citești această carte.

Un doctor în psihologie recunoscut pe plan mondial ne prezintă în detaliu fenomenul procrastinării, de la resorturile psihologice care îl declanșează până la remediile împotriva lui. 

 

„Cronica ilustrată a omenirii. Noua ordine mondială”, vol. 16

Ed. 2012

În 1989 situaţia politică se modifică din temelii: după căderea Zidului Berlinului, se destramă și blocul estic dominat de Moscova și, în cele din urmă, Uniunea Sovietică însăși...

„Asasini și asasinate care au schimbat istoria lumii”

Autor: Paul Donnelley
Ed. 2011

Sunt analizate în detaliu atât evenimentele care au condus la fiecare asasinat în parte și întâmplarea în sine, cât și consecinţele acestor acţiuni violente. Relatările obiective sunt susţinute grafic de ilustraţii elocvente.

 

 

„Călătorie spre iubire”

Autor: Mary Jo Putney
Ed. 2013

Robert Andrewille se întoarce la căminul strămoșesc din Yorkshire după 12 ani de operaţiuni extrem de primejdioase împotriva lui Napoleon. Pe jumătate indiancă mohawk, Maxima Collins nu-și găsește locul în Anglia, dar nimic n-o oprește să plece la Londra, ca să afle adevărul despre moartea tatălui său.

Elena Mogâldea, animatoare la Radio „Noroc”

Prima carte citită și probabil recitită ori de câte ori aveam ocazia a fost, desigur, „Alfabetul”. Îl descopeream la vârsta de cinci ani, când sora mea mai mare era deja la școală și-l ascundea de mine. Cu timpul, am devenit și mai dornică de cărţi și noi povestiri din care am ce învăţa.

Pentru mine, o carte este bună atunci când mă prinde din start, de la prima frază, și, desigur, are și o morală.

Când citesc ceva bun, simt un moment de respiro din toată rutina în care sunt implicată. E ca și cum aș privi un film, dar cu ochii imaginaţiei.

Cea mai recentă lectură a mea este romanul-document „Arsă de vie”, scris de Suad, unul impresionant. E mărturia despre destinul crud al unei tinere născute în Cisiordania, un sat în care regulile onoarei sunt sfinte. Adevărul acestei mărturii e pe cât de captivant, pe atât de cutremurător, mai ales pentru cei care sunt departe de aceste reguli. Recomand cu drag această carte oricui vrea să capete mai multă încredere în sine. Și, oricât de ocupaţi aţi fi, găsiţi timp pentru a citi!

TOP cărţi:

1„Arsă de vie”
Suad

2 „Marţi cu Morrie”
Mitch Albom

3 „Pact cu diavolul"
Lars Kepler 
Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău