VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cărți decembrie 2014
Decembrie 2014, Nr. 126

Top cărți decembrie 2014

Comentează   |   Cuprins

„Ghidul călătorului. Cele mai frumoase locuri din lume”
Autor: John Man, Chris Schuler
Ed. 2011
Există peisaje, experienţe și sentimente care pot da un alt curs existenţei noastre. Poate cineva să rămână același în faţa Everestului, Marelui Canion, mănăstirilor de la Meteora sau templelor din Kyoto? Descoperiţi cele mai frumoase locuri din lume, continent după continent, din America până în Australia. Fiecare capitol prezintă o destinaţie, cu atracţiile ei speciale și cu sfaturi utile, de la cea mai bună perioadă de vizitare până la ce să luaţi în bagaj. Hărţile vă ajută să găsiţi obiectivele principale, iar fotografiile extraordinare vă vor convinge că acestea merită vizitate. Marea Barieră de Corali, Drumul Incașilor, Insulele Galapagos, Provence, Hawaii, Valea Marelui Rift, fiordurile din Norvegia... toate vă așteaptă să le descoperiţi.

„Părinţi și copii”
Autor: I.S.Turgheniev
Ed. 2010
„Părinţi şi copii”, considerat de criticã cel mai reuşit roman al lui Turgheniev, a provocat aprinse discuţii contradictorii legate de conflictul dintre generaţia părinţilor, care se inspirã din idealurile umaniste tradiţionale, şi cea rebelă a fiilor, materialistă, dezamãgită şi lipsită de iluzii.

 

 

 „Mănăstirea din Parma” Vol.I, „Mănăstirea din Parma” Vol.II  

Autor: Stendhal
Ed. 2010
În Italia, la curtea din Parma, în mijlocul intrigilor a două partide, Fabricio del Dongo candidează la postul de arhiepiscop. Este susţinut de mătuşa sa, ducesa de Sanseverina. Partidul advers izbuteşte să-l arunce în închisoare şi, în vreme ce ducesa se străduieşte să-l salveze, Fabricio se îndrăgosteşte de Clelia, fiica guvernatorului Conti. Destinul său aventuros presupune însă pierderea Cleliei, iar în cele din urmă, Fabricio, devenit celebru în lumea ecleziastică, se retrage la mănăstirea din Parma.
Consideratã la vremea apariţiei un „miracol literar“, „Mănăstirea din Parma” este, alături de „Roşu şi negru”, o capodoperă a lui Stendhal şi unul dintre cele mai mari romane ale literaturii franceze.

 „Anii”

Autor: Virginia Woolf
Ed. 2014

Văzut de critici fie drept cel mai „bogat” roman al autoarei, fie drept unul cu totul nereprezentativ pentru modernismul său literar, „Anii” rămâne o carte esenţială în înţelegerea de ansamblu a operei Virginiei Woolf, nu în ultimul rând o reconstituire minuţioasă, plină de amănunte de epocă, a cinci decenii de viaţă privată din istoria Marii Britanii.

Igor Guzun
Director la „Urma Ta”

Există oameni care au semne de carte nu doar pe paginile cărţilor citite, ci în vorbe, în ochi, pe frunte, în gesturi.

Sergiu Bezniţchi & Igor Guzun. „LA BLOG”. Nu că aș citi cartea asta, dar îmi place să o ofer unora care se bucură de asta. Și poate e cazul aici, în locul celor trei puncte de meditaţie, să-l parafrazez pe unul dintre autorii celebri: „Cred că viaţa noastră a tuturor ar fi mai bună dacă fiecare dintre voi ar purta întotdeauna în telefon, pe tabletă sau în geantă o carte”.

Și, mai departe, care-i regula jocului? Trebuie să provoc? Bine, cu asta provoc ironie sau meditaţie, însă cel mai mult mi-ar plăcea să provoc acţiune. Cine se regăsește aici poate continua.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău