VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cărţi (Noiembrie 2011)
Noiembrie 2011, Nr. 91

Top cărţi (Noiembrie 2011)

Comentează   |   Cuprins

 „Viaţa cea nouă”
Autor: Orhan Pamuk
Editura: Polirom, 2011
Preţ: 120,45lei
Romanul are reputaţia celei mai rapid vândute cărţi din istoria Turciei, record pe care l-a înregistrat la prima sa apariţie, în 1995. Este o carte despre o carte, o combinaţie dintre un thriller intelectualist şi o poveste de dragoste, ce ne conduce spre tainele vieţii şi ale morţii. Orhan Pamuk este cel mai citit şi bine vândut scriitor turc şi câştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură, în anul 2006. Opera sa a fost tradusă în mai mult de cincizeci de limbi, decernându-i-se numeroase premii.„Succesul detaliilor”
Autor: Mihaela Berciu
Editura: brightImage, 2009
Preţ: 200,34 lei
Cu subtitlul „Cartea tehnică a ţinutei masculine”, acest volum aduce sfaturi practice în materie de stil masculin, pentru construirea unei ţinute profesionale. O carte la fel de utilă pentru bărbaţi, ca şi pentru femeile care îşi doresc alături un bărbat de succes.

„Cum să ne stimulăm imunitatea”
Autori: Isabelle Huot, Denis Roy
Editura: Polirom, 2010
Preţ: 84,01 lei
În perioada rece a anului avem nevoie de o imunitate puternică. Această carte oferă informaţii utile, sfaturi practice şi meniuri complete pentru a ne ajuta să renunţăm la obiceiurile alimentare incorecte şi a preveni apariţia bolilor.

„Ritmuri interioare”
Autor: Rebecca Miller
Editura: TREI, 2009
Preţ: 87,13 lei
Cartea prezintă şapte poveşti care oglindesc şapte moduri diferite de a percepe viaţa. Cele şapte personaje, normale şi exemplare, dar din medii diferite, încearcă să-şi înţeleagă feminitatea şi să depăşească anumite situaţii din viaţă.

Lucia Aprodu
Producător Prime TV
Dacă ai planşetă, lucrurile se rezolvă uşor: torni, din Internet, cât îţi permite memoria, cărţi şi reviste, le deschizi frumos, cu satisfacţie, citeşti în transport câte o pagină-două virtuale, detaşat de lumea exterioară, cu soul sau jazz în căşti. Bătrânii te privesc neîncrezători, taxatoarele aruncă priviri interesate către obiectul pe care îl ţii în mâini. Îţi roşesc urechile de atâta atenţie, dar nu te plângi. Ai planşetă pentru că vrei recunoaştere. Ai aplicaţii hipster, ai Internet, citeşti Snob şi The New Yorker, eşti tânăr şi mobil. Textul e, uneori, umplutură. Ai nevoie de timp pentru a citi cărţi, şi de unde să-l iei? Mamei îi vei spune că numărul cărţilor publicate în lume creşte exponenţial, volumul informaţiei se dublează la fiecare şase luni şi viteza creşte. E infinit mai greu să alegi ce să citeşti azi decât era pe vremea ei, vremea samizdatului, a clasicilor şi a literaturii naţionale.Totuşi argumentul nu te consolează şi, uneori, iei în mână o carte, dar nu-ţi ajunge răbdare şi loc în geantă, şi o laşi acasă. Am sute de cărţi acasă. Le colecţionez aşa cum strângeam, în copilărie, pachete goale de ţigări. Cred că gestul are o explicaţie, ascunsă undeva în jungla subconştientului. După ce am strâns, ani buni la rând, pachete de ţigări, m-am apucat de fumat şi fumez de o jumătate de viaţă. Va veni şi ziua când am să-mi citesc biblioteca. Am încredere în ziua de mâine.

TOP cărţi:
1„Istoria gunoiului” de Catherine de Silguy
2„Tabăra pleacă” de Vladimir Lorcencov
3„Minţile lui Billy Milligan” de Daniel Keyes

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău