VIP Magazin
26 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Top business. Martie 2013
Martie 2013, Nr. 106

Top business. Martie 2013

Comentează   |   Cuprins

Trei clipe ale primăverii
Pentru prima dată top trei evenimente din business riscă să coincidă cu top trei evenimente politice. Chiar dacă s-au produs în luna februarie, evenimentele enumerate mai jos, inevitabil, vor influenţa toate lunile care vor merge după asta.

BEM sau nu bem?
Lansată din start ca un instrument mai degrabă politic de presiune al unuia dintre partidele de guvernare, povestea BEM-ului a scos la iveală, una după alta, probleme una mai gravă decât alta. S-a dovedit că BEM de mai multe ori a semnalat Consiliul de administrare al BEM despre rapoarte eronate şi o gestionare mai puţin eficientă a resurselor băncii. Istoria a ajuns în parlament şi (încă) o comisie specială urmează să vină şi să spună ce se întâmplă şi cine e de vină.

Va Fi sau NU va fi?
Apogeul şirului de evenimente, deloc întâmplător, a fost solicitarea opoziţiei de a demite cabinetul de miniştri. În lista de pretenţii au fost incluse şi interceptările făcute publice în toiul luptei politice, catalogate de opoziţie drept trafic de influenţă, scandaluri de corupţie etc. Cu ce se vor termina aceste lupte politice, urmează să vedem. Dar, indiscutabil, incertitudinea nu influenţează niciodată benefic economia.

Îngheţuri târzii

Fondul Monetar Internaţional şi-a amânat, repetat, vizita la Chişinău. Principalul donator şi-a argumentat refuzul de a continua discuţiile prin încetinirea unor reforme şi situaţia incertă în jurul Băncii de Economii. Temperatura joasă în relaţiile dintre Moldova şi FMI sunt un semnal extrem de îngrijorător nu numai pentru alţi donatori, dar şi pentru persoanele care şed pe sacii cu bani şi caută unde să mai investească.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău