VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top business. Noiembrie 2009
Noiembrie 2009, Nr. 67

Top business. Noiembrie 2009

Comentează   |   Cuprins

cu Anatol CÎŞLARU

Afaceri cu imaginaţie

Nicolas Nicula, directorul general al grupului de companii ACVILA

Vă întrebaţi ce a făcut „baronul covoarelor” că a nimerit în vizorul nostru? Vă spunem! A dat dovadă de ingeniozitate şi creativitate, lucruri aproape esenţiale pentru a te mişca înainte pe timp de criză economică. Cred că vă mai aduceţi aminte de călătoria prin „capitala de covor” a domnului primar Chirtoacă şi a aparatului primăriei Chişinău, organizată de Nicolas Nicula de Hramul Oraşului. Este vorba de marele covor cu harta Chişinăului aşternut pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfînt. O mişcare foarte subtilă de a te plasa într-un „loc călduţ” al conştientului şi subconştientului consumatorului din R. Moldova.
Totodată, este absolut binevenită ideea de a transforma covorul dintr-un simplu articol „de călcat”, într-un obiect personalizat, chiar de moştenire în familie. Şi ideea dă rezultate. Compania „Acvila” are cereri pentru covoare personalizate şi nu doar de la persoane fizice, dar şi de la importanţi agenţi economici şi instituţii de stat, inclusiv de peste hotare.

Asigurări de milioane

Ion Lăcătuş, directorul general al Companiei de Asigurări EUROASIG GRUP

Relativ tînăra companie „Euroasig Grup” a reuşit să stabilească, în luna octombrie, un nou record pe piaţa locală de asigurări. În premieră pentru cei 18 ani de activitate a pieţei asigurărilor private din Moldova, compania a achitat o despăgubire pe asigurarea CASCO în mărime de 1 300 000 lei, afirmă Ion Lăcătuş, directorul general. Pe lîngă suma impresionantă, ceea ce ne-a surprins pe noi este rapiditatea cu care compania şi-a respectat angajamentele faţă de asigurat – automobilul asigurat Lexus LS 600 Hl a fost furat în oraşul Moscova în luna iulie, iar în octombrie a fost deja achitată despăgubirea. Un lucru încurajator, ţinînd cont de practica tărăgănărilor specifică pieţei locale de asigurări.  

Un alt lucru ce ne atrage atenţia sînt şi indicatorii de performanţă economico-financiară pentru prima jumătate a anului curent, prezentaţi de „Euroasig Grup” în plină criză: • cca 306% - creşterea cotei de piaţă după volumul primelor încasate;• cca 200% - creşterea cotei de piaţă după mărimea activelor;• 985% - creşterea cotei de piaţă după profitul înregistrat.

Bani cu troleibuzul

Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chişinău

Cînd ultima oară Primăria capitalei a contractat un credit investiţional de la organismele financiare internaţionale? Cam demult, ar fi cel mai rapid răspuns. Actualul primar, Dorin Chirtoacă, a decis să „spargă gheaţa” şi a anunţat că, în scurt timp, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va oferi capitalei moldoveneşti o finanţare în mărime de 13 milioane de euro, dintre care 3 milioane de euro finanţări nerambursabile. Banii vor fi utilizaţi pentru procurarea a 90 de troleibuze noi. Dacă acest proiect va fi implementat cu succes, vom asista la cea mai mare operaţiune de reînnoire a parcului de transport electric urban din municipiul Chişinău, dar şi din republică, de la declararea independenţei încoace.
Domnule primar, doar o mică rugăminte, urgentaţi procedurile, că uneori avem o  senzaţie neplăcută de „furtuni intestinale” după o călătorie cu troleibuzul!


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău