VIP Magazin
15 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Top business. Mai 2010
Mai 2010, Nr. 73

Top business. Mai 2010

Comentează   |   Cuprins

de Iulian BERCU

Stimulente sterile
Business-ului i-a fost aruncată o nouă momeală din partea unui partid politic. Lichidarea fondului statutar minim, de 5400 de lei, la înregistrarea unei întreprinderi. Un pas care nu costă nimic guvernarea. Un pas care nu va da start unui pelerinaj către Camera de Înregistrare. Şi până acum, cel cu punga slăbită de taxele pentru înregistrare, imediat după ce se vedea cu întreprinderea fondată, dezgheţa această sumă şi o „păpa”. Propunerea care avea să-i facă să saliveze pe cei cu iniţiativa privată, ar fi fost introducerea taxei unice pe activitate pentru microîntreprinderi. Ai plătit şi ai uitat. Dar să mai aşteptăm. Campania electorală-neoficială abia a început.

Valuri în „cana cu vin”
inul gustul şi-l schimbă, dar problemele moldo-ruse, ba. Din nou, ping pong de declaraţii la limita campaniei electorale. Ba dă peste noi un tsunami mediatic despre arestarea unei partide de vin, ba oficialii de pe ambele maluri ale râurilor alcoolice spun că totul e ok şi că ar fi vorba doar despre nişte şmecheri care au încercat să vândă apa de după spălatul poloboacelor. Aşa să rămână, dar nicidecum să nu se întâmple că, în campania electorală, din cer să cadă o blocadă, soluţionarea căreia să şi-o asume un nou pacificator politico-economic.

„Schimbarea la faţă”
Compania MOLDCELL s-a „copt” pentru o schimbare la faţă. O mişcare destul de îndrăzneaţă în condiţiile unui an mai încordat din punct de vedere financiar. Un an în care oamenii trec cu vederea spoturi de imagine, dar „muşcă” din oferte speciale. Rebrandingul MOLDCELL a adus cu el şi o simplificare esenţială a tuturor tarifelor. În paralel, şi ORANGE a pregătit ceva. Să ne aşteptăm la o nouă „încăierare paşnică”? De ce nu? După fiecare, primim mai multe minute, telefoane gratuite şi bani pentru publicitate în presă.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău