VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Monden Noiembrie 2015
Noiembrie 2015, Nr. 136

Top Monden Noiembrie 2015

Comentează   |   Cuprins

Vinuri moldovenești sau străine

Vinificatorii noştri au înţeles lecţia principală – un vin bun are nevoie de o haină pe potrivă. Prin urmare, după ce au pătimit în urma embargoului rusesc, vinurile noastre au trecut printr-un proces frumos de marketing şi dezvoltare a produsului. Şi rezultatul nu s-a lăsat aşteptat, a devenit în vogă să schimbi sticla de vin francez pe un cupaj savuros născut acasă, un „Dor” de la Bostavan sau un „5Elemente” de la Equinox, şi să impresionezi la fel de mult. Accesibile ca preţ și cu un gust demn de a fi lăudat fără modestie, vinurile autohtone au trezit în moldovenii noștri simţul de apreciere a ceea ce este produs la noi și, mai ales, de mândrie că avem vinuri care concurează la expoziţii internaţionale, clasându-se pe poziţii de top.

+ promovare intensă a vinurilor și vinăriilor

- o deschidere limitată spre piaţa europeană

Concerte scumpe sau caritabile

Până nu demult moldovenii aruncau sume exorbitante pentru a veni la concertul unei vedete internaţionale sosite la Chișinău. Pas cu pas, această tendinţă este eclipsată de concertele mondene, dar cu participarea interpreţilor autohtoni şi cu un scop caritabil. Un exemplu este și Gala Generozităţii, evenimentul care, pe lângă faptul că a adunat lumea bună a capitalei, a strâns și fonduri pentru 12 copii defavorizaţi. Soprana Operei din Viena, Valentina Naforniţă, și soţul ei, baritonul Mihai Dogotari, au venit în special pentru Gală și au interpretat arii celebre. Moldovenii încep să dea dovadă de spirit altruist și pot face lucruri frumoase atunci când se unesc în numele unei cauze nobile.

+ beneficiul social oferit prin artă

- puţine evenimente similare 

Vestimentaţie autohtonă sau de brand

Autohtonul devine la modă. Moldova începe să ne bucure prin renaşterea sa ca producător şi promotor al modei şi bunului-gust. Acest fapt merită a fi încurajat. Azi e în vogă să renunţi la shoppingul de peste hotare şi la achiziţia unor piese scumpe de brand pentru branduri autohtone, la o petrecere să optezi în locul vinului francez pentru un riesling sau o rară neagră născută acasă, să savurezi muzica made in Moldova. Şi, în acelaşi timp, să ai parte de calitate. Deci, devenim solidari cu ţara noastră.

A devenit deja un must-have să ai o ţinută realizată la noi acasă, e o dovadă de solidaritate pentru industria ușoară și o mândrie să arăţi tuturor că în Moldova lumea fashion este într-o accensiune continuă. E în trend să mergi la o petrecere mondenă într-o ţinută creată acasă, în locul uneia ce îi aparţine unui nume dinafară. Devii un ambasador al brandurilor moldovenești. Graţie proiectului „Din Inimă”, moda autohtonă a fost resuscitată și scoasă în lumina reflectoarelor. Branduri cu renume, dar și creatori la început de cale ne-au cucerit garderobele. O’Blanc, Julia Allert, EHO sau Raquette sunt doar câteva nume care s-au remarcat în industria modei autohtone.

+ o diversitate de branduri pentru toate gusturile

– lipsa unei promovări active a respectivelor branduri pe piaţa internaţională

Flori ambalate în hârtie sau celofan

Tendinţa de a ambala florile în celofan este o amprentă a timpurilor sovietice. Din fericire, pieţele noastre de flori au început să îi spună „la revedere” foliei de celofan în favoarea ambalajului de hârtie, iar cumpărătorii sunt deschişi în totalitate schimbării. Şi mai îmbucurător este faptul că moldovenii înţeleg că frumos nu înseamnă neapărat mult, buchetele mici şi personalizate câştigând teren în faţa celor x trandafiri în folie de celofan. Un promotor în acest sens este studioul floristic „Bohemique”, care a dezvoltat un stil aparte de creare a buchetelor și de ambalare a acestora. Elegante, frumos concepute și din materii prime bio, ambalajele lor inspiră aristocraţie, solidaritate cu natura și, mai ales, cu spiritul estetic.

+ o tendinţă promovată de multe florării

- tendinţa este, deocamdată, vizibilă doar în capitală


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău