VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Monden Martie 2016
Martie 2016, Nr. 138

Top Monden Martie 2016

Comentează   |   Cuprins

Începem primăvara cu o selecţie de restaurante abia deschise în care, cu siguranţă, încă nu ai ajuns ori, dacă ai ajuns, încă nu ai stat la cina care să îţi lase amintiri superbe. Diferite în funcţie de design, atmosferă şi suflet pus în ele de proprietari, unul dintre aceste localuri se va „aşeza” în topul preferinţelor tale.

Mezzo. Mamma mia!

Este restaurantul care dă tonul în materie de bucătărie selectă, desprinsă din tradiţiile gastronomice ale Italiei. Dacă am avea şansa de a-i acorda o notă inspirându-ne din termenii muzicali, atunci am putea trece cu uşurinţă de la mezzo la mezzo forte. Şi nu vom da greş. Mezzo e un omagiu adus meniului care ştie să atingă cele mai sensibile papile gustative, iar cei care vin aici să aibă parte de un prânz sau de o cină vor simţi nu doar atmosfera şic din local, dar şi se vor lăsa ameţiţi de senzaţiile unor delicii incomparabile. Mamma mia!

Zaxi Roof Restaurant. O cină la înălţime

Ultimul etaj al hotelului Radisson Blu Leogrand Hotel Chişinău găzduieşte unul dintre cele mai opulente restaurante din capitală, Zaxi Roof Restaurant. Cei care doresc să se desfete într-o atmosferă de lux, degustând un vin din Chile şi admirând o panoramă de o frumuseţe tulburătoare, sunt aşteptaţi la Zaxi Roof Restaurant. Tot ce se întâmplă aici e ca o adevărată ştiinţă parcă special concepută să descrie meniul pregătit de bucătarii internaţionali ai localului, muzica live făcându-te să evadezi din rutina zilei într-o lume doar a ta. Cu un design eclectic născut din ideiile designerilor Levent Tümer şi Durul Onaran, Zaxi a cucerit inimile multor clienţi, inclusiv inimile noastre.  


Tiffany's Cafe. Parfum şaizecist

Dacă timpul s-ar opri în loc, Audrey Hepburn ar fi, cu siguranţă, clienta fidelă a localului. Restaurantul este o oază de relaxare şi evadare într-un centru al capitalei rupt parcă dintr-un film. Se simte parfumul anilor ’60, ce se transmite prin decorul vintage, prin mulţimea de fotografii ce o reprezintă pe Holly în ipostaze cochete şi gata de flirt, printr-un playlist ce ar trezi amintiri nostalgicilor după hituri şaizeciste. Te simţi ca un actor ce joacă rolul unui client venit să guste fie din bucătăria asiatică, fie din cea europeană pe care o oferă meniul localului. Motor! Acţiune! Poftă bună!

Madam Wong. Back to Asia

Cei care au în sânge spiritul unui samurai flămând de sushi trebuie să ajungă obligatoriu la restaurantul Madam Wong. E chiar în centrul capitalei. Te simţi ca în filmul „Memoriile unei gheişe”, unde se aude doar sunetul aromelor specifice bucătăriei asiatice. Toţi împătimiţii de savori din Orientul Îndepărtat şi-au găsit insula gastronomică pe care pot să o cucerească oricând. Madam Wong inspiră parfumul unei dinastii care şi-a păstrat tradiţiile intacte chiar şi în lumea modernă, e un omagiu adus culturii mâncării asiatice, iar noi, cei de aici, suntem invitaţi să o apreciem.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău