VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Monden Iulie - August 2015
Iulie 2015, Nr. 132-133

Top Monden Iulie - August 2015

Comentează   |   Cuprins

 

Festivalul%20Balcanic.psd

Festivalul Etno-Cultural „Gustar”

Al patrulea an la rând, sfârşitul lunii august are parte de un eveniment colorat și deosebit, Festivalul Etno-Cultural „Gustar”. Timp de câteva zile, pulsul distracţiei se mută la Orheiul Vechi, gazda celui mai cunoscut festival etno-cultural din ţară. Iubitorii de tradiţii, muzică bună sau pur şi simplu timp frumos îşi dau întâlnire pe malul râului Răut. Hotarul invizibil dintre modern şi milenar devine uşor de traversat prin spiritul rebel şi energic al vizitatorilor şi, mai ales, prin cel mai frumos spaţiu mioritic pe care îl are ţara noastră. Vara asta, îţi recomandăm să mergi la Orheiul Vechi între 23 și 25 august, ca să simţi adevărata esenţă a festivalului „Gustar”.

 + este primul festival cu tradiţii din Moldova

- se organizează în Postul Sf. Marii

Festivalul Etno-Balcanic

Mai tinerel decât „Gustarul”, însă cu mulţi fani, Festivalul Etno-Balcanic este o adevărată binecuvântare pentru iubitorii muzicii etnice. Complexul „Vatra” s-a ambiţionat să găzduiască şi anul acesta evenimentul, după ce anul trecut a făcut furori cu prima ediţie. Nu vă faceţi mari planuri pentru perioada 27-29 august. Mai bine luaţi un cort, mulţi prieteni şi multă bună dispoziţie pentru a vă distra pe ritmuri balcanice. Interpreţi din ţară, dar și din afară vă vor anima cele trei zile de chef şi energie. Ne vedem la festival!

 + un nou gen de evenimente în peisajul de festivaluri

- e destinat unui grup-ţintă mai restrâns

Gustar.psd
l%20berdos.psd
IMG_2855-1.psd

Bâlciul Olarilor de la Iurceni

În fiecare sfârşit de august, iubitorii de artizanat şi ceramică se întâlnesc la Iurceni, Nisporeni. Spre încântarea lor, lutul prinde viaţă în cele mai inedite vase, oale, suvenire sau ulcioare. Tradiţiile se animă la Bâlciul Olarilor, care anul acesta va fi la cea de-a 26-a ediţie. Scopul acestui eveniment este de a promova olăritul şi de a păstra această îndeletnicire moştenită de sute de ani.

Desfăşurat într-o zonă pitorească a Nisporenilor, bâlciul aduce parfum de amintiri din vremuri demult uitate.

 + se promovează un meşteşug uitat

- e prea departe de capitală

Festivalul Berii

Dragelor, dacă soţii sau iubiţii voştri vor afla de Festivalul Berii de la Complexul „Vatra”, vă rugăm să îi lăsaţi să profite de această veste bună. Miezul lunii lui Cuptor (17-19 iulie) aduce un festival dedicat adevăratei băuturi nemţeşti, berea. Organizatorii promit muzică bună, distracţie şi, evident, râuri de bere. Vă recomandăm acest eveniment cu o singură condiţie: să vă înfruptaţi moderat din această tentaţie germană. În rest, hai noroc şi voie bună!

 + se promite o diversitate de beri

- trebuie să vă luaţi un şofer (dacă veniţi cu maşina)

 

Festivalul%20Berii.psd
Blaciul%20Olarilor.psd
Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău