VIP Magazin
23 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Top Film (septembrie 2013)
Septembrie 2013, Nr. 112

Top Film (septembrie 2013)

Comentează   |   Cuprins

Gravity
Regizor: Alfonso Cuarón
Distribuţia: Sandra Bullock, George Clooney, Eric Michels, Basher Savage
Buget: 80 mlnusd
Cosmosul – o altă dimensiune unde legile fizicii nu se supun celor pământeşti. Dar, în pofida dificultăţilor, unicul lucru pe care nu-l poate schimba cosmosul este dragostea umană. Doctorul Ryan Stone (Sandra Bullock) este un expert în domeniul ingineriei medicale. Ea este trimisă pentru prima oară în misiune spaţială. Acolo, ea face cunoştinţă cu veteranul Matt Kowalski (George Clooney), pentru care acest zbor este ultimul înainte de pensionare. Momentul culminant survine atunci când nava spaţială este distrusă în timpul unei misiuni de rutină. Cei doi astronauţi rămân singuri în spaţiul imens, legaţi printr-un fir de transmisiune prin care pot vorbi. „Este un film care o să bată «Avatarul»”, au titrat ziarele americane înainte de premieră. Şi, într-adevăr, filmul este plin de efecte speciale, deoarece în proporţie de 60% conţine grafică computerizată. Tot ce îi poate salva pe astronauţi este gravitaţia şi speranţa.

Prisoners
Regizor: Denis Villeneuve
Distribuţia: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis
Două fetiţe dispar misterios. Poliţia este în căutarea lor. Peste ceva timp, ei găsesc maniacul care a răpit copilele. Dar acesta refuză să vorbească şi poliţia este nevoită să îl elibereze. În disperare, tătăl unuia dintre fete se apucă singur să îşi facă legea. El, la rândul său, îl fură pe presupusul maniac. Morala: nu lăsaţi copiii fără supraveghere niciodată.


Despicable Me 2

Regizor: Pierre Coffin
Distribuţia: Steve Carell, Kristen Wiig, Benjamin Bratt
Este istoria unui erou negativ pe nume Gru, care încearcă să se adapteze la viaţa de familie şi să îşi câştige existenţa cinstit, însă nu-i reuşeşte. El este recrutat de o agenţie secretă care se luptă cu nişte criminali. În final, eroul negativ Gru devine bun şi salvează omenirea.
2 Guns

Regizor: Baltasar Kormákur
Distribuţia: Denzel Washington, Mark Wahlberg, Paula Patton
Doi hoţi se întâlnesc ca să fure nişte bani. Dar se pare că aceştia joacă nişte roluri duble. Unul dintre ei este un agent sub acoperire al Oficiului pentru Combaterea Drogurilor, iar celălalt – un spion al armatei SUA. După ce se vor demasca reciproc, vor încerca să fure de la CIA 50 de milioane de dolari.Natan Garştea

Preşedintele Asociaţiei Companiilor de Leasing din RM
După mine, filmul, în care un subiect bine închegat are în spate talentul operatorilor şi în care actori geniali joacă pe fondul unei coloane sonore pe măsură, este genul de artă cu cele mai multe posibilităţi de a ne pătrunde în suflet şi a ne mişca. Voi vorbi despre un regizor, despre un autor şi despre un compozitor.

Regizorul meu preferat este M. Night Shyamalan. El se bazează pe poante – în majoritatea filmelor sale există un astfel de punct culminant, care răstoarnă toată concepţia despre film. Cred că majoritatea ţineţi minte „The sixth sense”, în special, momentul când se dovedeşte că personajul lui Bruce Willis este... Ok, mă abţin, pentru a nu le strica vizionarea acelor care încă nu l-au văzut.

Autorul unor dintre cele mai frumoase ecranizări este Stephen King. Deşi majoritatea îl asociază cu genul horror, fantasy sau SF, gândiţi-vă la filmele „Misery”, „Dolores Klayborne” sau „The Shawshank Redemption”. Cărţile lui, datorită atmosferei foarte intense şi a descrierilor extrem de realiste, aşa şi se cer ecranizate.

Pentru mine, coloana sonoră a unui film are o importanţă foarte mare. Şi am câţiva compozitori care-mi plac în mod deosebit, dar aici voi vorbi despre Vladimir Cosma. Un român plecat în Franţa care a creat muzica pentru o mare parte a filmelor făcute acolo. Amintiţi-vă surpriza pe care o aveţi în timpul vizionării filmului „Le grand blond avec une chaussure noire”, când auziţi acolo... o sârbă românească.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău