VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Film (martie 2014)
Martie 2014, Nr. 118

Top Film (martie 2014)

Comentează   |   Cuprins

Noah 3D
Regizor: Darren Aronofsky
Distribuţia: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson, Anthony Hopkins
Buget: 130 mln usd
Filmul este o ecranizare a istoriei cunoscutului personaj biblic, Noe, care a salvat specia umană de potop. În acele timpuri, oamenii erau extrem de păcătoşi şi în acest fel Dumnezeu hotărăşte să distrugă omenirea degradată. Noe ducea o viaţă liniştită alături de familia sa, când, la un moment dat, îi încep vedeniile despre sfârşitul lumii. Fiind cu frică de Dumnezeu, Noe încearcă să le explice oamenilor că vor pieri din cauza păcatelor. Însă, în loc de recunoştinţă aceştia îl alungă din societatea lor. Timp de mai mulţi ani, Noe pribegeşte prin pustiu, până când Dumnezeu îi arată locul unde va construi corabia salvatoare. Chiar dacă pelicula abundă în efecte speciale, merită remarcat că Hollywoodul de mult n-a produs un film bun după un scenariu biblic. Mai multe scene din film au fost făcute în Islanda, pe celebrele stânci de bazalt din Reynisdrangar. De asemenea, cineaştii au dorit să scoată în evidenţă calităţile personajului principal, care, prin perseverenţa şi ascultarea sa, a reuşit să salveze vieţuitoarele care trăiesc până astăzi pe pământ.

300: Rise of an Empire 3D
Regizor: Noam Murro
Distribuţia: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey
Pelicula pune în scenă istoria comandantului grec Themistocles, care a condus flota greacă în anul 480 î. Hr. În luptele epice de la Salamina şi Artemisia, armata greacă se întâlneşte cu invadatorii perşi, conduşi de regele Xerxes. Themistocles este nevoit să ceară ajutor de la duşmanii săi – celebrii războinici ai Spartei. Lupta crâncenă are loc pe mare şi uscat.

La belle et la bÊte
Regizor: Christophe Gans
Distribuţia: Vincent Cassel, LéaSeydoux, André Dussollier
Vă mai amintiţi povestea „Frumoasa şi bestia”? Este ecranizarea celebrei poveşti, în care fiica unui negustor se duce de bună voie pentru a-şi salva tatăl din mâinile unei bestii. Totuşi, inima acestei creaturi este blândă, pentru că aparţine unui prinţ care a fost vrăjit, şi numai dragostea adevărată îl poate salva.Non-Stop

Regizor: Jaume Collet-Serra
Distribuţia: Liam Neeson, Julianne Moore, Scoot McNairy
La prima vedere, e un zbor intercontinental obişnuit. Bill Marx, un agent al forţelor aeriene, primeşte mesaje de ameninţare de la un maniac. Infractorul a calculat minuţios toate posibilităţile de evadare şi face ca principalul suspect să devină însuşi agentul special. El are o singură soluţie: să găsească cât mai repede vinovatul şi să îşi salveze iubita.

Dumitru Munteanu
Blogger, dumitrumunteanu.com
Când există timp liber, fiecare dintre noi încearcă să îl utilizeze astfel încât să se poată simţi bine, să se poată relaxa şi odihni. Ce activitate poate fi mai potrivită în acest caz, dacă nu cea de a te uita la un film bun? Şi filme sunt multe şi bune, şi pe placul tuturor. Nu în zadar în fiecare an se scot pe bandă rulantă o mulţime de capodopere în domeniul cinematografiei.

Deşi fiecare om are propriile gusturi, există şi filme care pur şi simplu plac majorităţii. Acele filme, cu siguranţă, ajung să obţină nenumărate premii şi să fie desemnate ca „cele mai bune filme ale anului”. Dacă tot ajunse vorba despre filme de calitate, trebuie menţionat că tocmai zilele acestea s-au decernat premiile Oscar. Pe lângă toate cele scrise deja şi comentate referitor la cum au fost îmbrăcate vedetele, ce designeri vestimentari celebri au fost aleşi, eu aş vrea să punctez câte ceva despre filmul anului – „12 Years a Slave”. După mine, e un film bun, care pe bună dreptate îşi merită premiile. E un film în care se propagă dreptul primordial al omului şi anume cel de a fi liber şi de a nu aparţine cuiva asemenea unui obiect, ce poate fi cumpărat, folosit şi nimicit după bunul plac al proprietarului.

Sclavia şi discriminarea rasială sunt groaznice şi modul în care ele se manifestă poate fi pe deplin perceput prin vizionarea acestui film. Vi-l recomand şi vouă, cu ideea că trebuie păstrat şi menţinut ceea ce avem astăzi garantat prin lege – LIBERTATEA!

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău