VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Film (mai 2014)
Mai 2014, Nr. 120

Top Film (mai 2014)

Comentează   |   Cuprins

Transcendence
Regizor: Wally Pfister
Distribuţia: Johnny Depp, Morgan Freeman, Rebecca Hall, Kate Mara
Doctorul în ştiinţe Will Caster, specializat în dezvoltarea tehnologiilor în domeniul inteligenţei artificiale, de mai mulţi ani încearcă să creeze un calculator universal în care ar fi stocate toate cunoştinţele şi experienţele acumulate de omenire. Dar, experimentele lui controversate îl fac ţinta unor atacuri din partea radicalilor, care se împotrivesc oricărui progres tehnologic. Într-o zi, Caster este ucis de un extremist. Cu toate acestea, datorită eforturilor colegilor săi, creierul doctorului devine, în tot sensul cuvântului, parte a unui calculator. Astfel, odată cu trecerea timpului, dorinţa de cunoaştere a creierului unui om se transformă treptat în dorinţa de a conduce cu orice preţ toată omenirea. Această tendinţă maniacală devine posesivă deoarece acest creier artificial, care controlează toată reţeaua de internet, este de neoprit. Acest film fantastic vă va ţine în suspans nu numai prin ideile sale, ci şi prin jocul excepţional al lui Johnny Depp, care interpretează rolul doctorului maşină.

The Other Woman
Regizor: Nick Cassavetes
Distribuţia: Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton
Ce poate fi mai frumos pentru o femeie decât momentul când întâlneşte bărbatul visurilor sale? Aproape nimic. Totul însă poate deveni o experienţă cumplită dacă se constată că acest bărbat de fapt e căsătorit. Şi mai şocant poate fi dacă afli că, în afară de soţie, el mai are şi o amantă. Oribil! Mai apoi, aceste trei fete vor pune la cale un plan de răzbunare.

The House of Magic 3D
Regizor: Jeremy Degruson
Sonorizare: Gina Gallo, Mimi Maynard, Domonic Paris
Un pisoi năstruşnic ajunge în casa unui magician bătrân. Acolo el face cunoştinţă cu mai multe personaje care îl asistă pe bătrân în timpul prezentărilor. Toate bune până în momentul când nepotul magicianului decide prin înşelăciune să vândă casa acestuia. În semn de recunoştinţă, pisoiul organizează o adevărată armată pentru a apăra casa.


Maleficent 3D
Regizor: Robert Stromberg
Distribuţia: Angelina Jolie, Sharlto Copley, Elle Fanning
Este o poveste bazată pe o ecranizare a studioului „Disney” din 1958. Tânăra vrăjitoare Maleficenta ducea o viaţă liniştită alături de prietenii ei în pădurea magică. Într-o zi această linişte fusese distrusă de nişte curioşi. Pentru a restabili mica ei lume, vrăjitoarea cheamă în ajutor spiritele rele.
Sergiu Cibotaru

Account Technology Strategist pentru Microsoft în Moldova
Îmi plac filmele pe care le privesc după ce termin să citesc cartea. Sunt două motive: să înţeleg subiectul filmului mult mai bine şi să văd cum imaginaţia mea se suprapune cu viziunile regizorului. Deseori, filmul dă culoare viziunilor şi trăirilor din carte, dar în majoritatea cazurilor apare o senzaţie uşor amară din cauza devierii de la subiect sau a omiterii unor scene importante din carte.

Dar există şi excepţii. La capitolul celor mai bune ecranizări, nota maximă e luată de trilogia „The Lord of the Rings”. Seria de filme „Harry Potter” de asemenea merită o menţiune specială, chiar dacă sunt devieri neesenţiale de la subiect.

Prefer să privesc filmele cu sonorizare originală, fiindcă cele dublate de obicei au tendinţa de a denatura mesajul şi emoţiile din film. Sigur că nu toate filmele pot fi înţelese chiar dacă cunoşti limba: „Snatch” e un bun exemplu unde diferitele dialecte ale limbii engleze fac să fie mai greu de înţeles subiectul. În cazul filmelor realizate într-o limbă pe care nu o ştii, subtitrările vin în ajutor. Cred că doar comediile merită traduse, deoarece acestea trebuie adaptate la cultura locală (filme cu Ben Stiller, Adam Sandler, Steve Carell).

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău