VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Film (iulie-august 2013)
August 2013, Nr. 110

Top Film (iulie-august 2013)

Comentează   |   Cuprins

The Lone Ranger
Regizor: Gore Verbinski
Distribuţia: Johnny Depp, Armie Hammer, Tom Wilkinson, William Fichtner
Buget: 250 mln usd
Vestul sălbatic mereu a fost un subiect exploatat de regizorii de la Hollywood. Luptele pentru aur, duelurile între cowboy, lupta de rezistenţă a indienilor cu coloniştii sunt paginile de aur din istoria SUA. Dar ce pot avea în comun un ranger şi un amerindian? Sigur că lupta cu nedreptatea şi cu hoţii care jefuiesc oamenii simpli. Acest duet bizar devine şi mai fascinant pentru că rolul indianului nostim pe nume Tonto îl joacă celebrul Johnny Depp. După celebrul rol din saga „Piraţii din Caraibi”, Deep revine pe ecrane într-un rol asemănător. Astfel, cuplul se va aventura în lupta cu corupţia şi cu lăcomia, transformându-se într-un adevărat Zorro al vestului sălbatic. Şi, desigur, nu trebuie să uităm că în orice western forţa care mişcă eroii este dragostea. De asemenea, filmul merită a fi vizionat pentru că în el s-au folosit 250 de locomotive reconstruite după modelul celor din sec. al XIX-lea, atunci când se punea baza celebrelor căi ferate din SUA.

The Wolverine
Regizor: James Mangold
Distribuţia: Hugh Jackman, John Palermo, Hutch Parker
Pentru iubitorii benzilor desenate Marvel va fi prilej de bucurie. Este vorba de a şasea parte a seriilor de filme „X-Men”. De data aceasta, vom afla istoria lui Wolverine: personajul mutant cu faţă de om şi cu posibilităţi de regenerare, avantaj ce îi permite să iasă învingător în lupte. Însă, acum, el îşi doreşte să devină muritor.

Red 2
Regizor: Dean Parisot
Distribuţia: Bruce Willis, John Malkovich, Catherine Zeta-Jones
Ce fac agenţii secreţi când se pensionează? Încearcă o viaţă liniştită, însă spiritul lor rebel nu îi lasă în pace. La toate acestea se adaugă şi dorinţa foştilor criminali de a se răzbuna pe cei care i-au întemniţat. Este o comedie în stil action, cu efecte speciale din abundenţă.Elysium

Regizor: Neill Blomkamp
Distribuţia: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley
Este anul 2159. În Univers există doar două categorii sociale: a celor foarte bogaţi, ai căror exponenţi trăiesc într-un mediu ecologic şi anume pe staţia cosmică creată de oameni „Elysium”, şi a celor săraci, ai căror reprezentanţi trăiesc pe Pământ, în ruine şi aglomeraţie. Subiectul acestui SF este lupta oamenilor din categoriile respective pentru egalitate.

Dumitriţa Butnaru
PR, FIFD CRONOGRAF XI
Eu sunt un „voyeur” incurabil. Îmi este aproape imposibil să-mi stăpânesc curiozitatea în faţa unei porţi sau a unei uşi deschise. Febleţea mea, însă, sunt ferestrele caselor din centrul vechi. Ferestre mici, multe cu rame vechi de lemn, care seara nu se sfiesc să dezvăluie de după o perdea simbolică mici universuri ca nişte frânturi de film. Filmele funcţionează la fel pentru mine – o plăcere aproape perversă să urmăresc vieţile altora. Finalul, de multe ori, poate nici să nu conteze. Nu sunt foarte selectivă nici faţă de filmele pe care le văd. Sigur că se aprinde un beculeţ roşu de fiecare dată când se pune problema unui film de Kubrick sau Tarantino, ori Almodovar. Însă asta nu mă scuteşte de „păcatul” filmelor de masă. Cu anumite excepţii, urmăresc aproape orice. Nu mă impun, dogmatic şi cu snobism, să văd doar ce merită. Le iau de-a valma. Şi fiindcă nu am preferinţe specifice în materie de regizori, de fiecare dată răspunsul meu la o astfel de întrebare poate fi altul. Acum, de exemplu, îmi vin în cap Woody Allen şi Almodovar. Pe Allen l-am descoperit în adolescenţă, cu lumea lui plină de discuţii interminabile pseudointelectuale şi ameţitoare, care pe atunci mi se păreau fascinante, cu femei uşor isterizate şi cu drame personale exagerate. Almodovar – o să spuneţi că e clişeu. O fi fiind aşa. Dar când ma ia Almodovar de mână şi mă duce în lumea lui plină de culori, de minţi sucite şi întâmplări imposibile, ce mai contează?

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău