VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Film (ianuarie-februarie 2013)
Februarie 2013, Nr. 104-105

Top Film (ianuarie-februarie 2013)

Comentează   |   Cuprins

The Last Stand
Regizor: Kim Ji-woon
Distribuţia: Arnold Schwarzenegger, Eduardo Noriega, Forest Whitaker, Johnny Knoxville, Rodrigo Santoro, Luis Guzmán
Buget: 30 mln usd
A venit oare declinul Hollywoodului? Sau poate actorii care au fost în vogă cândva aduc până în prezent venituri? Cert este că, tot mai des, în ultimul timp „bătrâneii” revin pe ecrane. De data aceasta e vorba de celebrul „Terminator”, Arnold Schwarzenegger. Guvernatorul Californiei este în forţă şi le dă o lecţie tinerilor actori. Iar noi deja ne-am obişnuit cu rolul său de super erou. Şi de această dată „Terminatorul”, care joacă rolul unui şerif dintr-un mic oraş american, Sommerton, va salva lumea de rău. El se va întâlni cu un narcobaron evadat dintr-o închisoare FBI. După ce a reuşit să ucidă câteva sute de poliţişti, teroristul devine de neoprit. Numai că în calea sa apare bravul nostru Schwarzenegger. Ca şi în orice film de acţiune, pelicula va fi plină de efecte şi... gloanţe, gloanţe şi, iar gloanţe!

Метро
Regizor: Anton Megherdicev
Distribuţia: Serghei Puskepalis, Anatolii Belîi, Svetlana Hodcenkova, Ivan Makarevici
Este un film catastrofă. Un film în care oamenii, călătorind cu metroul din Moscova, cad în propria capcană. Din cauza construcţiilor tot mai multe, pereţii metroului cedează şi oamenii nimeresc în apele râului Moscova.

Bullet to the Head
Regizor: Walter Hill
Distribuţia: Sylvester Stallone, Sung Kang, Christian Slater
Scriam mai sus că bătrânii actori revin pe marele ecrane. Este cazul şi acestei pelicule, în care rolul unui killer îl joacă celebrul Stallone. Aici, alături de un poliţist, el luptă ca să stârpească un grup de criminali. Lupta este foarte nemiloasă, deoarece vine din răzbunare.


Texas Chainsaw 3D

Regizor: John Luessenhop
Distribuţia: Alexandra Daddario, Dan Yeager, Tremaine Neverson
În statul american Texas, poliţiştii au găsit într-o casă 33 de oameni ucişi în mod misterios. Oamenii din împrejurimi l-au numit „Maniacul cu mască de piele”. În sfârşit poliţia găseşte ucigaşul, dar întâmplările ce vor urma cu nişte tineri vor demonstra că maniacul este cu totul altcineva. Straniu? De ce în SUA în ultimul timp apar tot mai multe istorii reale de groază?

Sergiu Cibotaru
Prezentator, „Ministerul adevărului”, Jurnal TV

Îmi plac filmele istorice. Dacă într-o bună zi s-ar mai face un film despre Ştefan cel Mare, aş sugera să înceapă pe fundal negru cu litere albe (aşa cum încep filmele istorice bazate pe fapte reale): „Bătălia de la Podul Înalt, 17 ani înainte de descoperirea Americii de către Columb”.  Aş oferi acest ghiont americanilor, pentru că ei fac cele mai bune filme.

Filmul american a intervenit destul de dur în mintea mea de om tânăr cu lacrimogene de tip Braveheart, ele înlocuind filmele ruseşti, care tradiţional erau încă rumegate în acea perioadă. Trebuie să recunosc că sunt foarte nepriceput în a alege un film bun, care să mă pună pe gânduri, care să umble un pic la perceţia mea subiectivă despre lume, am nevoie de recomandări.

Cu siguranţă însă, detest extremele de tipul: „Nu te duce la «Avatar», film cu desene animate!”  (am rămas profund impresionat de subiectul acestei lucrări) sau „filmul indian este pentru gospodinele care nu au ce face cu timpul liber” (am văzut un film despre Gandhi care m-a marcat pur şi simplu)! De regulă, fimele care-mi plac nu fac audienţe mari, sunt mândru de asta!

TOP filme:
1. Desene animate japoneze – toate
2. „Waterworld”
3.  „The book of Eli”

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău