VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Film (februarie 2014)
Februarie 2014, Nr. 116-117

Top Film (februarie 2014)

Comentează   |   Cuprins

Pompeii 3D
Regizor: Paul W. S. Anderson
Distribuţia: Kit Harington, Emily Browning, Carrie-Anne Moss, Jared Harris
Auzind de Pompei, ne amintim cu toţii de oraşul antic care a fost înghiţit de lava vulcanului Vezuviu. Filmul este o întoarcere în trecut şi ne prezintă, cu ajutorul efectelor speciale, istoria oraşului de până la catastrofă – rutină cotidiană, dar şi dragoste deosebită. Filmul descrie istoria unei iubiri imposibile dintre un rob şi frumoasa Cassia, logodnica unui senator roman. Oraşul antic era, pe timpuri, foarte bogat. Acolo aveau loc lupte dintre gladiatori la care veneau cei mai de vază cetăţeni ai Romei. Toate acestea se pare că i-au supărat pe „zei” şi vulcanul a fost arma cu care i-au pedepsit. Însă, de furia Vezuviului au reuşit să se salveze cei doi îndrăgostiţi. Este adevărat că unele dintre scenele filmului au fost filmate chiar pe ruinele oraşului Pompei.

The Physician
Regizor: Philipp Stölzl
Distribuţia: Tom Payne, Ben Kingsley, Olivier Martinez
Filmul începe cu descrierea Angliei din sec. al XI-lea. Mama tânărului Robert moare din cauza unei boli incurabile. Marcat de pierdere, tânărul decide să se facă medic. Pentru aceasta el pleacă în Persia, unde se întâlneşte cu celebrul medic Avicena. De la acesta Robert învaţă toate tainele medicinei şi, încălcând unele legi, face experimente pe oameni vii.American Hustle
Regizor: David Russell
Distribuţia: Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams
Subiectul filmului este bazat pe un caz real. Este vorba de operaţiunea secretă „Abscam”, pe care FBI-ul o desfăşoară la începutul anilor ’80. Iniţial, aceasta avea drept scop prinderea hoţilor de obiecte valoroase. Drept rezultat, operaţiunea a scos la iveală mai multe scheme de corupţie la diferite niveluri.
Winter's Tale

Regizor: Akiva Goldsman
Distribuţia: Colin Farrell, Russell Crowe, Jessica Brown
Este o istorie de dragoste desprinsă de realitate, o ficţiune în care eroul sfidează timpul şi legile naturii. Este istoria unui hoţ de buzunare care se îndrăgosteşte de o doamnă. Între ei se aprinde focul unei pasiuni. Dar eroina moare. Hoţul decide să-şi caute iubita călătorind în timp. Printr-un miracol, el nimereşte din sec. al IX-lea în sec. XX.Iris Creţu
Account manager la „Casa Imago”

Senna, 2010
Mi-am găsit „filmul pereche”, de o săptămână mă gândesc numai el. Este un film documentar din categoria dramă, ca şi viaţa. Şi nu ştiu ce mai mult mi-a plăcut: eroul sau filmul. De fapt, ştiu, eroul. Pe IMDb „Senna” are o notă foarte bună – 8.6, fiind astfel la acelaşi nivel cu „The usual suspects”, „Casablanca” sau „Leon: the professional”.

A luat premii internaţionale, iar criticii au presupus că filmul va plăcea tuturor, chiar şi celor care ştiu doar de un pilot F1 – Schumacher. Ei bine, eu ştiam şi de Hakkinen, Raikkonen, Alonso, Barrichello, Montoya, Irvine pentru că-i urmăream pe la începutul anilor 2000. Filmul este despre ultimii ani din viaţa lui Ayrton Senna, marele erou al Braziliei, triplul campion mondial la Formula 1 (1988, 1990 şi 1991).

Probabil acum, când Michael Schumacher, unul dintre foştii lui concurenţi, este în centrul atenţiei mondiale din cauza stării sănătăţii sale, este şi mai interesant de vizionat documentarul. Un mic apropo, Michael Schumacher devenise pentru prima dată campion mondial Formula 1 în 1994, anul în care decedase Senna. Mulţi se întreabă dacă germanul ar fi obţinut acest titlu cu brazilianul încă în viaţă.

Filmul l-am privit cu sufletul la gură, am şi râs şi am plâns în acele două ore cât durează. Este despre ambiţie, luptă, dragoste, viteză, politică, eroism, noroc şi ghinionul fatal.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău