VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Film (decembrie 2013)
Decembrie 2013, Nr. 115

Top Film (decembrie 2013)

Comentează   |   Cuprins

The Wolf of Wall Street
Regizor: Martin Scorsese
Distribuţia: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Jean Dujardin, Margot Robbie
Inspirată din cartea de memorii a magnatului şi fostului puşcăriaş Jordan Belfort, pelicula redă viaţa unui broker, care în 1987 a fondat una dintre cele mai mari firme de brokeri din lume. Acesta câştiga mii de dolari în timpul zilei şi cheltuia sume enorme în timpul nopţii pe droguri şi plăceri sexuale, participând la petreceri sau călătorind. Poreclit „Lupul de pe Wall Street” şi „Regele”, genialul Jordan Belfort a devenit milionar foarte devreme, dar lăcomia fără limite şi setea de putere l-au împins spre afaceri ilegale, trimiţându-l după gratii într-o închisoare federală, sub acuzaţia de fraudă şi spălare de bani. El pierde totul, în schimb îşi recâştigă omenia. Filmul este interesant, mai ales datorită jocului actoricesc, executat impecabil de Leonardo DiCaprio.

Иван Царевич и Серый Волк 2
Regizor: Vladimir Toropcin
Sonorizarea: Nikita Efremov, Artur Smolianinov, Tatiana Bunina
Vacanţa de iarnă vine la copii nu doar cu dulciuri şi jucării, dar şi cu o frumoasă poveste animată. Autorii acestei poveşti, inspirată din basmele ruseşti, ne vor povesti aventurile unui tânăr sărac, dar îndrăgostit, dornic să cucerească inima unei prinţese. Pentru a cuceri inima alesei, eroul va trebui să ajungă pe... nu o să vă vină a crede – pe Lună!

47 Ronin
Regizor: Carl Rinsch
Distribuţia: Keanu Reeves, Rinko Kikuchi, Tadanobu Asano
În secolul al XVIII-lea, un grup de samurai numiţi Ronin planifică răzbunarea stăpânului lor. Aşa apare el, alesul destinului, un războinic misterios, trădat de toţi şi vândut în robie pentru a deveni unul din cei 47. Venit din altă lume decât cea orientală, el se va răscula împotriva forţelor întunericului.


Любовь в большом городе 3
Regizor: Marius Vaisberg
Distribuţia: Alexei Ciadov, Vera Brejneva, Ville Haapasalo
În viaţa fiecărui bărbat vine o zi când soţia trebuie să plece în concediu, iar el să rămână împreună cu copilul acasă. La prima vedere, nimic deosebit. Dar, obosiţi de năzdrăvăniile copiilor, bărbaţii vor ca odraslele lor să crească cât mai repede. Ce se poate întâmpla dacă dorinţa devine realitate?Corina Gîrla
Directorul Centrului Cultural German „Akzente”
Profund influenţată de filmul american şi cel rusesc, ca şi mulţi alţii de la noi, am descoperit cinematografia germană abia când am început să studiez limba germană. Trebuie să recunosc, a fost o revelaţie. Complexitatea vieţii şi realităţilor germane se regăseşte şi în filmele germane. Interculturalitatea, povara istoriei, adevărul despre Holocaust, problematica privind vieţuirea cu alte naţiuni, extremele din viaţa cotidiană, patriotismul inhibat sau, din contra, cel afişat etc. sunt doar câteva exemple de subiecte abordate cu mult curaj şi profunzime de către Filmemacher, altfel spus, de către cineaştii germani. Am vizionat foarte multe filme ale regizorilor nemţi şi, deşi aceştia, în general, sunt eclipsaţi de cei americani, recomand tuturor vizionarea filmelor germane. E adevărat, e o altă stilistică a imaginii, care cere totuşi un pic de răbdare. Nu în zadar, unul dintre cele mai importante festivaluri de film ale lumii este cel german „Berlinale”. Sper că într-o zi şi la Chişinău cinefilii vor obişnui să procure un bilet de intrare pentru a merge la un festival de film, fie este vorba de Festivalul Filmului German sau de un alt festival.

TOP filme:
la Festivalul Filmului German 2013 (scurtmetraje)
1. „Bankenkrise”
2. „How your money works”
3. „1000 Grams”

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău