VIP Magazin
19 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Top Film (aprilie 2014)
Aprilie 2014, Nr. 119

Top Film (aprilie 2014)

Comentează   |   Cuprins

Sabotage
Regizor: David Ayer
Distribuţia: Arnold Schwarzenegger, Sam Worthington, Olivia Williams, Terrence Howard
Buget: 35 mln usd
Este un film de acţiune care ne va aminti de celebrele pelicule ale anilor ’90. Doar cu o singură diferenţă: ridurile celebrului actor Arnold Schwarzenegger sunt mai pronunţate, iar părul îi este alb. Dar să revenim la film. Trupele speciale de elită DEA luptă de mai mulţi ani cu cele mai mari carteluri de droguri din lume. Echipa de intervenţie este lăudată de mulţi pentru că reuşeşte să acţioneze rapid şi prompt. Uite aşa, ei vor acţiona şi în cadrul unei operaţiuni care, la prima vedere, este simplă. În cadrul acesteia, se pare că poliţiştii vor face o greşeală fatală. Cineva din interiorul echipei va fura 10 milioane de dolari. O sumă de care probabil nimeni nu a aflat. Totuşi, banii au fost furaţi de la narcobaroni, iar aceştia nu iartă. În scurt timp, rând pe rând, încep a fi omorâţi membrii echipei de elită. Dar, răzbunarea va fi nemiloasă. Viaţa celor apropiaţi este mai presus de orice.

Divergent
Regizor: Neil Burger
Distribuţia: Shailene Woodley, Theo James, Ashley Judd
Acţiunea se desfăşoară în viitor, în oraşul Chicago condus de un regim dictatorial. Acolo, toţi adolescenţii care au atins vârsta de 16 ani sunt impuşi să îşi aleagă apartenenţa uneia dintre cele cinci „fracţiuni” şi să fie fidelă acesteia. Fiecărei dintre aceste fracţiuni îi este caracteristică o anumită calitate: Altruism, Prietenie, Onestitate, Inteligenţă şi Curaj.

Скорый «Москва-Россия»
Regizor: Igori Voloşin
Distribuţia: Serghei Svetlakov, Michael Madsen, Margarita Levieva
Pentru mulţi, nu este o noutate că una dintre cele mai lungi rute de tren este Moscova-Vladivostok. Astfel, un tânăr care vrea să adune cu orice preţ un milion de vizualizări pe YouTube decide să parcurgă această distanţă. Aici, el va întâlni o actriţă americană cu care, într-un final, se va... dar mai bine priviţi pelicula.

3 Days to Kill
Regizor: Joseph McG
Distribuţia: Kevin Costner, Amber Heard, Hailee Steinfeld
Un agent CIA doreşte să se pensioneze. Cu toate acestea, cei de la conducere nu vor să îl lase. Ei recurg la un şiretlic – îl infectează pe agent cu un virus şi îi cer, în schimbul unui antidot, ca el să facă o ultimă misiune. Dar cum să lupţi şi să ucizi terorişti când soţia te lasă să ai grijă de fiica ta în vârstă de 12 ani?
Svetlana RUDENCO

Manager Relaţii publice, BC „Moldova Agroindbank”

Prefer filmele cu stofă filosofică. Nu pentru că aş fi un mare expert, ci pentru că sunt pragmatică – îmi preţuiesc timpul personal. Cele două ore pe care le dedic privind un film trebuie să fie investite cu folos, să lase ceva util! Rar, dar mi se întâmplă. Zilele trecute m-a impresionat pelicula franceză, recomandată de un prieten, „Le Prenom” de Matthieu Delaporte şi Alexandre de La Patellière, produs relativ recent, în 2012. Captivant, logic, cognitiv, cu un „postgust” plăcut, destul de lung.  Mai pe scurt, mi-a lăsat impresia unei cărţi citite.

În general,  am exigenţe mari faţă de producţia cinematografică. Pentru că, odată devenit public, produsul ei devine un instrument nu doar de divertisment, ci şi de educaţie, de manipulare a minţii, oamenilor. Obiectiv, nu oricine poate să abordeze critic procesul, să dezghioace absurdul şi să selecteze lucrurile logice, de aceea responsabilitatea autorilor este foarte mare. În acelaşi timp, în niciun caz nu pun la îndoială faptul că orice gen cinematografic are dreptul la viaţă, odată ce îşi are consumatorul său. Fiecare decide pentru sine... Sunt situaţii când trebuie să privesc alături de fiica mea telenovela „House of Anubis” la Nickelodeon, să urmăresc cum urmăreşte ea subiectul. Mă bucură că nu se lasă influenţată de ficţiune, ceea ce la această vârstă a ei consider o realizare importantă în educaţie. Acelaşi lucru l-aş sugera altor părinţi. Priviţi filmele împreună cu copiii voştri, educaţi în ei spiritul critic!

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău