VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Film (Noiembrie 2012)
Noiembrie 2012, Nr. 102

Top Film (Noiembrie 2012)

Comentează   |   Cuprins

Flight
Regizor: Robert Zemeckis
Distribuţia: Denzel Washington, Don Cheadle, Kelly Reilly, John Goodman, MelissaLeo
Buget: 31 mln USD
Conform statisticilor, avioanele sunt cele mai sigure mijloace de transport. La fiecare trei secunde în lume aterizează cu succes un avion. Cu toate acestea, catastrofele aviatice rămân a fi cele mai tragice. În filmul regizat de celebrul Robert Zemeckis, căpitanul Whitaker (Denzel Washington) reuşeşte să evite o catastrofă. El aterizează avionul defectat pe spate, salvând foarte multe vieţi. Iar în urma unei expertize narcologice, s-a dovedit că pilotul se îmbătase criţă cu o zi înainte. Astfel, proaspătul erou naţional, căpitanul Whitaker, este transformat într-un alcoolic. În cele din urmă, se constată că o asemenea aterizare o putea face numai acest pilot. Însă legea este lege şi „eroul” urmează să fie pedepsit. Trebuie menţionat că Zemeckis a căutat mult timp un actor pentru rolul pricipal. Până la urmă a fost ales Denzel Washington şi această alegere n-a fost una greşită, iar dacă e mai presus demnitatea sau dreptatea, vom vedea la cinema.

Alex Cross
Regizor: Rob Cohen
Distribuţia: Tyler Perry, Matthew Fox, Edward Burns,
De multişor n-am avut parte de un film poliţist. Un detectiv încearcă în disperare să prindă un criminal ingenios. Acesta observă că toate crimele comise seamănă leit cu cele făcute de un maniac. Cel mai dureros este atunci când obiectul unei crime ulterioare devine soţia detectivului. Pentru a-l prinde, trebuie să gândeşti ca el.

Rise of the Guardians 3D
Regizor: Peter Ramsey
Distribuţia: Chris Pine, Alec Baldwin, Jude Law, Hugh Jackman
Noiembrie va fi luna copiilor. Ei se vor întâlni cu personajele lor îndrăgite. Moş Crăciun, Zâna pădurilor, Iepurele de Paşti, Spiriduşul iernii şi Sandman se vor uni într-o echipă pentru a salva lumea de un monstru care vrea să distrugă visurile copiilor – Bogeyman. Nici nu vă închipuiţi ce pot face aceştia cu ajutorul puterii lor magice.

Джунгли 3D
Regizor: Alexandr Voitinschii
Distribuţia: Serghei Sveatlakov, Vera Brejneva, Marina Diujeva
Fiecare cuplu, la un moment dat, parcurge o perioadă de criză. Pentru a o depăşi, un cuplu decide să plece într-o călătorie exotică. Dar, în loc să ajungă pe şezlongurile umbrite de palmierii exoticii, nimeresc pe o insulă pustie. Acolo, ei continuă certurile. Iar această ceartă se transformă într-un adevărat război.Victoria Bucătaru

Director Radio PRIME FM

Valoarea filmelor vizionate de spectatori creşte cu anii, devin mai bune „ca şi vinul”, pentru că, vizionând sute şi mii, e normal să devii continuu mai complex şi mai pretenţios şi pentru că fiecare spectator percepe filmul prin valenţele sale personale.

Filmele bune merită revăzute ca şi cărţile recitite. Experienţa şi încărcătura anilor te fac să redescoperi noi Valenţe sau să le revezi, repoziţionezi pe cele marcate de naivitatea anilor.

Din păcate, filmele bune au fost deportate din sălile noastre de cinema (noroc că mai vin anumite ambasade cu vreo „săptămână” a filmului …..). Tot internetul ne salvează (vivat „Anonimus”). Cineva (nu mai ţin minte, evident „Mare”) un film adevarat nu poate fi povestit, e ca şi cum ai povesti muzica lui Mozzart sau Bach.

TOP filme:
1. „They Shoot Horses,
Don't They?”, 1969.
Sydney Pollack
2. „La Vie d'une autre”, 2012.
Sylvie Testud
3. „Last tango in Paris”, 1972.
Bernardo Bertolucci

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău