VIP Magazin
15 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Top Film (Decembrie 2012)
Decembrie 2012, Nr. 103

Top Film (Decembrie 2012)

Comentează   |   Cuprins

Три богатыря на дальних берегах 3D
Buget: 3,5 mln. usd
Regizor: Constantin Feoktistov
Sonorizare: Serghei Makoveţkii, Dmitrii Bîkovski, Fiodor Bondarciuk, Elizaveta Boiarskaia, Lia Medvedeva
Se apropie sărbătorile de iarnă. Şi ce fel de sărbători fără surprize pentru copii? În această iarnă, cei mai mici se vor reîntâlni cu celebrele personaje din folclorul rus. Acest desen animat este o continuare a altor trei ecranizări pe care le-a realizat studioul rus de animaţie „Melniţa”. Eroii principali, Alioşa Popovici, Dobrînia Nichitici şi Ilia Muromeţ, continuă lupta cu duşmanii ţării. Pe parcurs, ei sunt însoţiţi de cel mai vrednic prieten şi cel mai amuzant personaj – calul vorbitor, Iulii. De această dată, regizorii au inventat un alt personaj negativ – Kolâvan, feciorul vrăjitoarei Baba Iaga. Acesta, vrând să preia puterea, îi trimite pe curajoşii eroi în Africa. Astfel, dacă tot e frig şi ninge afară, vă îndemnăm să mergeţi cu copiii la cinema, unde veţi vedea cum prietenia şi binele vor învinge orice rău. De asemenea, copiii îi vor revedea în acest desen animat pe cneazul Kievului, Liubava, şi pe bătrânul Tihon cu bunicuţa sa curajoasă.

Джентльмены, удачи!
Regizor: Alexandru Baranov
Distribuţia: Serghei Bezrukov, Goşa Kuţenko, Marina Petrenko
Şi de această dată regizorii ruşi ne surprind cu o reecranizare a unui celebru film sovietic. A venit timpul şi ca această peliculă să fie actualizată la rigorile timpului. Doar că în locul educatorului de la grădiniţă nu este un animator hipster, iar acţiunea nu se petrece în pustiul Karakum, ci în Egipt.Cirque du Soleil: Worlds Away 3D

Regizor: Andrew Adamson
Distribuţia: Erica Linz, John Clarke, Igor Zaripov
Cine nu a avut posibilitatea să meargă să vadă prezentările celui mai celebru circ din lume „Cirque du Soleil” va putea merge de revelion la cinema. Filmul este o poveste despre doi îndrăgostiţi pe care soarta îi desparte. Ei se vor reîntâlni, depăşind diferite obstacole şi fiind ajutaţi de actorii circului.

Снежная королева 3D
Regizor: Maxim Sveşnikov
Distribuţia: Ivan Ohlobîstin, Niuşa Şurocikina, Dmitrii Naghiev
Şi iarăşi un desen animat. E vorba de ecranizarea poveştii lui Hans Christian Andersen  „Crăiasa Zăpezii”. Gerda merge să-şi salveze fratele din braţele reci ale crăiesei nordului. Numai că de această dată ea este ajutată de un nou personaj – un trol mic şi amuzant. Numai dragostea poate topi orice, chiar şi iarna care a venit.Laura Bohanţov

Ofiţer de comunicare, Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ)

De ce când zi de zi te trezeşti în ritmul ştirilor: accidente rutiere, incidente ale democratizării sau gafe vestimentare şi alte mondenităţi, când capul ţi-e tăvăluc de informaţie şi ordinea nu îşi face de mult loc în capul tău, în loc să cauţi comedii de familie, istorii siropoase, dar frumoase, gen „The Notebook” sau „What dreams may come”, cauţi alte provocări mentale?

Senzaţia plăcută pe care ţi-o dă vizionarea unui film nu mai e relaxarea neuronilor, ci hiperexcitarea lor. Să fie oare asta trecerea la un alt nivel al înţelegerii şi interpretării sau simple pretenţii? Cert e că, în ultimul timp, caut nod în papură şi aleg filme greu de digerat, şi din această oboseală simbolistică probabil creşte creativitatea.

De la „Revolver”-ul lui Guy Ritchie am trecut la „Memento” lui Christopher Nolan (deşi, ca realizare, prefer „Irreversible” al lui Gaspar Noé), ca apoi să ajung şi la David Lynch, cu „Mulholland Drive”, deşi „Lost Highway” mi-a lăsat o senzaţie aparte. Şi asta nu a fost, din păcate, ordinea vizionării: „consumi” filme la recomandări sau urmând prima reacţie la vizionarea trailerului şi abia apoi ajungi să construieşti conexiuni logice între mesajele lor. Nu cred în filme care te marchează, îţi deschid brusc ochii, ci în idei frânte din care îţi construieşti propriul puzzle.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+1°