VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Film (Septembrie 2011)
Septembrie 2011, Nr. 89

Top Film (Septembrie 2011)

Comentează   |   Cuprins

Abduction
Regizor: John Singleton
Distribuţia: Taylor Lautner, Lily Collins, Alfred Molina, Jason Isaacs, Sigourney Weaver
Buget: 40 mln usd
Fanii „Twilight” par să fie fericiţi. Celebrul „vampir” Taylor Lautner  revine pe ecrane. Dar, de data aceasta, într-un rol cu totul inedit. După mai mulţi ani, eroul principal află că, de fapt, părinţii săi nu sunt cei adevăraţi. Iubita lui a încărcat poza acestuia pe un site al copiilor dispăruţi şi a aflat că el a fost răpit. Şi cum află aceasta... în casă dau buzna oameni înarmaţi care îi ucid părinţii. Regizorul John Singleton (care a promis să producă în acest an un film cu Vin Diesel) pare că a decis să testeze efectele action în acest film. În continuare, eroul principal se transformă, ca prin minune, dintr-un student obişnuit într-un amestec terifiant dintre Chuck Norris şi Jackie Chan. Action, action, action şi nimic mai mult – este mottoul filmului.

Shark Night 3D
Regizor: David R. Ellis
Distribuţia: Alyssa Diaz, Dustin Milligan, Sara Paxton
De mult nu am privit un film despre rechini. Istoria filmului este simplă – un grup de studenţi decid să meargă în weekend în pustietatea din golful Louisiana. Dar fericirea lor se va transforma în coşmar. Filmul este în versiune 3D şi vă recomandăm să nu cumpăraţi pop-corn, ci valeriană.  Don't Be Afraid of the Dark

Regizor: Guillermo del Toro
Distribuţia: Katie Holmes, Bailee Madison, Guy Pearce, Alan Dale
O nouă premieră pentru fanii genului horror. O familie se mută într-o casă nouă, plină de mistere. Spiritele rele din aceasta încearcă să le fure copilul, iar părinţii nu vor să creadă în existenţa acestora. Nu mergeţi la acest film dacă aveţi fantome în casă.
The Change-Up

Regizor: David Dobkin
Distribuţia: Ryan Reynolds, Jason Bateman, Leslie Mann, Olivia Wilde
Deseori suntem invidioşi pe viaţa pe care o are prietenul de alături. Cineva e căsătorit şi visează să devină burlac, iar altul îşi doreşte o viaţă plină de emoţii în familie. Ce ar fi dacă totul într-o bună zi ar deveni realitate? Pe o asemenea fantezie e bazată istoria acestei comedii.Marcel Spătaru
producătorul emisiunii „Erudit Café” (Moldova 1)


Deşi în anii ‘90 am crescut cu cinematografia moldovenească, în ultimul timp această îmbinare de cuvinte a ajuns să sune a oximoron. Câte filme moldoveneşti aţi văzut în ultimii ani? Schiţele umoristice ale lui Igor Kobîleanski şi ale unor studenţi la regie, devenite fenomen pe youtube, nu le punem la socoteală.

Eu unul am văzut ultimul film moldovenesc în 2002. Regizorii Viorica Meşină şi Sergiu Prodan făcuseră atunci imposibilul – o ecranizare excelentă a romanului „Patul lui Procust” cu actori remarcabili: Petru Vutcărău, Oleg Yankovskiy, Maia Morgenstern, Tania Popa. Speram să fie un punct de cotitură, dar n-a fost decât o zvâcnire, deşi puternică, dar totuşi doar o zvâcnire a unui vulcan. Mmm, probabil o comparaţie cu un robinet care tuşeşte ar fi mai potrivită.

E adevărat, de atunci au mai fost câteva filme sau filmuleţe, dar eu aşa şi nu am apucat să le văd. N-am văzut-o nici pe top-modelul Jana, nu l-am văzut nici pe dacul Nicu Ţărnă, n-am văzut nici măcar nunta în Basarabia, la care cineaştii moldoveni au jucat şi ei... câteva roluri. Toate aceste filme au apărut şi dispărut din cinematografele noastre cu viteza unui zvon.

Din păcate, „cinematografia moldovenească” s-a transformat într-o amintire şi un zvon. Nu ne rămâne decât să ne bucurăm de realizările de altădată.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău