VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Film (Noiembrie 2011)
Noiembrie 2011, Nr. 91

Top Film (Noiembrie 2011)

Comentează   |   Cuprins

Immortals (3D)
Regizor: Tarsem Singh
Distribuţia: Henry Cavill, Mickey Rourke, Stephen Dorff, Luke Evans, Isabel Lucas
Buget: 115 mln usd
Până la premiera filmului, realizatorii ţin în secret amănuntele acestei apariţii cinematografice. Totuşi regizorul Tarsem Singh ne promite „un film de acţiune realizat în culorile epocii Renaissance”. De altfel, aceste efecte au fost remarcate şi într-o anterioară producţie a sa – „300 spartans”. Se pare că legendele Olimpului l-au captivat pe Singh, deoarece şi de această dată el s-a inspirat din mitologia Greciei Antice. Însetat de putere, regele Hyperion vrea să distrugă neamul omenesc şi să detroneze zeii Olimpului. Pentru aceasta, cu ajutorul zeului războiului Ares, el eliberează Titanii. Zeii sunt nevoiţi să apeleze la un muritor – Tezeu. În lupta 3D în care se aventurează, eroul este ajutat de marele Zeus, prorociţa Phaedra şi sclavul Tavros… Ce urmează … ne dezvăluie pelicula.

Drive
Regizor: Nicolas Winding Refn
Distribuţia: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston
Denumirea filmului spune tot – acţiune, suspans, viteză… Producţia prezintă un interes deosebit pentru cinefili şi pentru că a fost nominalizată la compartimentul „Cea mai bună regie” la Festivalul de la Cannes în 2011. Scenariul filmului însă se asemănă foarte mult cu cel al „The Transporter”.

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
Regizor: Bill Condon
Distribuţia: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
În acest espisod urmărim aventura fantastică dintre Bella şi Edward. Bella rămâne însărcinată. Singura ei şansă de supravieţuire este ca Edward să o transforme în vampir. În continuare ne aşteaptă dezlegarea mai multor mistere ale veşnicii lupte şi prietenii dintre oameni şi vampiri.

Piranha 3DD
Regizor: John Gulager
Distribuţia: Christopher Allen Lloyd, Ving Rhames, Danielle Nicole Panabake
După succesul primului film „Piranha 3D”, regizorii mai fac o încercare să ne readucă în lumea celor mai răi peşti din lume. Dar, de data aceasta, piraniile nu se opresc la atacul asupra fetelor pe plaje, ci încet-încet, prin ţevile de canalizare, pătrund în casele oamenilor. Fiţi atenţi când mergeţi la WC!

Vitalie Perciun
Regizor, studioul Kinematique


Filme moldoveneşti. Este încă o noţiune mai mult la timpul trecut decât la cel prezent, deşi n-ar trebui să fie aşa. Când spunem „film”, subînţelegem un star şi un poster mare la intrarea în cinematografele „ştiţi-voi-cum-se-numesc-ele”. Păi bine, să ştiţi că nici România, care de un timp încoace a reînviat „filmul” românesc şi e în vogă în întreaga Europă, nu vrea să îl privească, deşi atitudinea treptat se schimbă odată cu producerea filmelor comerciale precum „Bună! Ce faci?”. Şi se întâmplă nu fără ajutorul „foştilor” moldoveni, precum Oleg Mutu, unul dintre cei mai cotaţi directori de imagine din Europa, a cărui semnătură o puteţi găsi în filmul rus „My Joy”. Trailerul acestui film îl puteţi găsi pe primele pagini de pe pagina oficială a filmelor pentru iTunes – http://trailers.apple.com/trailers. Mai e Pavel Cuzuioc, regizorul cu proaspăta „Doina groparilor” produs de HBO (www.doinagroparilor.ro). Igor Cobâleanschi şi Sergiu Prodan în perioada actuală sunt la diferite etape de producţie a câtorva filme de ficţiune de lung metraj. În cadrul studioului meu sunt la diferite etape mai multe proiecte de filme de diferit metraj. Cineaşti de-ai noştri mai sunt în Marea Britanie, Franţa, SUA, Rusia etc. Am putea continua la nesfârşit, dar am numai 1.300 de semne la dispoziţie, aşa că încetez numărătoarea. Oameni buni, moldovenii fac filme. Noi nu le vedem!

TOP filme:
1.„There will be blood”
2.„The time traveller's wife”
3.„Tangled”


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău