VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Top Film (Martie 2012)
Martie 2012, Nr. 95

Top Film (Martie 2012)

Comentează   |   Cuprins

Bel Ami
Regizori: Declan Donnellan şi Nick Ormerod
Distribuţia: Robert Pattinson, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Christina Ricci
Este o ecranizare a celebrului roman „Bel ami” al lui Guy de Maupassant, în care eroul principal, Georges Duroy, îşi trăieşte aventura într-o lume în care banii, sexul, intrigile şi puterea îl ţin  captiv în mrejele lor. Femei seducătoare, nervi de aristocraţi, jocuri de noroc, maniere elegante, chiar şi magnificul Paris, toate îi sunt la picioare. Filmul vă va fascina nu doar cu istoria sa, ci şi cu celebrităţile din rolurile principale (vezi distribuţia). Interesant este că în rolul principal nu trebuia să se filmeze Uma Thurman, ci Nicole Kidman. Ultima a refuzat rolul din cauza unui conflict cu regizorii în privinţa graficului de filmări. Ei, mă rog, aşa sunt divele. Cu toate acestea, filmul va lupta pentru marele trofeu la Festivalul de Film de la Berlin din acest an. Să-i urăm succes!

„The Hunger Games”
Regizor: Gary Ross
Distribuţia: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks
Acţiunea are loc în viitor. Un guvern despotic organizează anual un reality-show de supravieţuire, la care din 24 de tineri participanţi trebuie să supravieţuiască doar unul. Contează doar victoria supravieţuitorului şi spectacolul nemilos, urmărit online de mii de gură-cască. Doar dragostea va învinge prostia guvernanţilor.

„Mirror Mirror”
Regizor: Tarsem Singh
Distribuţia: Julia Roberts, Lily Collins, Armie Hammer, Sean Bean
Denumirea filmului deloc nu trădează încă o ecranizare a frumoasei poveşti. Ştiţi voi care… Cea în care o regină întreabă mereu de oglinda sa fermecată cine e cea mai frumoasă. Da, da! Este vorba de „Alba ca zăpada”. De data aceasta regizorii au încercat să facă povestea mai amuzantă. Aşa că, la premieră fără frică puteţi mânca şi un măr.

„Wrath of the Titans”
Regizor: Jonathan Liebesman
Distribuţia: Sam Worthington, Ralph Fiennes,  Liam Neeson
La fel ca şi zeii Olimpului, Titanii au devenit eroii tot mai îndrăgiţi la Hollywood. Cu toate acestea, regizorii au cam denaturat sensul legendelor. De data acesta vom urmări pe ecrane lupta pentru putere dintre zei şi tinanii. Evident că în ajutorul zeilor vine un muritor pe nume Perseu. Zeus însă rămâne a fi atotputernicul care le rezolvă pe toate.

Mircea Eşanu
Manager de proiect, UNDP

Cu certitudine, Hollywoodul este campion în Moldova la numărul de filme rulate pe ecranele din cinematografele noastre, dar constat din păcate că din ce în ce mai puţine au un scenariu care reuşeşte să ne ţină în suspans până la ultimul cadru, să ne facă să uităm că suntem de fapt într-o sală de cinema, iar odată ieşiţi din sală, ne dăm seama că a meritat banii doar pop-cornul. Nu vreau să spun că cinematografia americană nu mai produce filme de calitate, dar am impresia că bugetele mari ale proiectelor cinematografice şi 3D-ul erodează discernământul şi adevăratul argument al spectatorului atunci când acesta decide la ce film să-şi ia bilet. În contrast, cinematografia europeană este „condamnată”, în mare parte din cauza bugetelor infime în comparaţie cu cele de peste ocean, să producă filme care au alte atuuri decât efecte vizuale ale exploziilor de maşini, nave cosmice şi scene apocaliptice sau actori consacraţi care salvează întreaga planetă.

Iată de ce voi încerca să recomand câteva filme produse pe bătrânul continent, filme care impresionează prin subiectul evenimentelor, derularea acţiunilor, intrigă şi deznodământ greu de intuit până în ultimul minut, încercând totodată să mai aduc un argument în favoarea proverbului care spune că deseori nu vedem ceea ce se află chiar sub nasul nostru. Îndrăznesc să spun că nu merită să ne uităm prea frecvent „peste ocean”.   

TOP filme:
1. „Lock, Stock and Two Smoking Barrels”
2. „The Lives of Others”
3. „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău