VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Film (Mai 2012)
Mai 2012, Nr. 97

Top Film (Mai 2012)

Comentează   |   Cuprins

Lockout
Regizori: James Mather, Stephen St. Leger
Distribuţie: Guy Pearce, MaggieGrace şi Peter Stormare
Buget: 30 mln usd
MS One este o închisoare experimentală unde cei mai periculoşi 500 de criminali ai lumii sunt ţinuţi sub somn artificial. Conducând o misiune umanitară, Emilie Warnock, fiica preşedintelui american, ajunge aici tocmai în momentul când izbucneşte o revoltă fără precedent. Emilie şi echipajul MS One sunt luaţi prizonieri de către deţinuţi, iar preşedintele Warnockîl îl trimite pe agentul Snow pe MS One pentru a o salva pe Emilie.

Dark Shadows
Regizor: Tim Burton
Distribuţia: Michelle Pfeiffer, Johnny Depp, Eva Green
Un vampir întemniţat, Barnabas Collins, îşi recapătă libertatea şi se întoarce la casa sa pentru a-şi ajuta descendenţii. Filmul se bazează pe celebrul serial cu acelaşi nume din anii ‘60. Cu 1225 de episoade, „Dark Shadows” a fost un serial atipic, cu elemente de horror şi o serie întreagă de creaturi întunecate: vampiri, monştri, vrăjitoare, vârcolaci.

Safe
Regizor: BoazYakin
Distribuţie: Danni Lang, Jason Statham, Michael Jai White
Mei este o fetiţă de 12 ani care are în memorie un cod numeric foarte valoros, pentru care e urmărită de triadele chinezeşti, mafia rusească şi poliţiştii corupţi din New York. Îi vine în ajutor Luke, un expert în arte marţiale, a cărui familie a fost ucisă tocmai de gangsterii care o urmăresc şi pe Mei. Un nou film cu Jason Statham, care o să te ţină cu sufletul la gură o oră şi 34 de minute.
The Dictator

Regizor: Larry Charles
Distribuţie: Sacha Baron Cohen, Anna Faris, John C. Reilly
Sacha Baron Cohen se ia de dictatorii moderni în noua sa comedie, regizată de acelaşi Larry Charles („Bruno”, „Borat”). Inspirat de excesele lui Saddam Hussein şi Muammar Gaddafi, Cohen îl interpretează pe generalul Alladeen, hotărât să-şi dea viaţa pentru ca democraţia să nu învingă niciodată, dar şi ispitit să guste din plăcerile vieţii americane cu ocazia unei vizite în SUA.

Denis Lucaşenco
Consultant în comunicare
De la film vreau emoţii, istorie subiect şi joc. Îmi plac filmele unde am personaje şi mai puţin – actori. Tom Hanks, Al Pacino, De Niro, Jean Reno sau Morgan Freeman – indiferent de film, ei îşi vor juca rolul, eu voi simţi tăişul cuţitului la gât, ei pot materializa tăcerea. Pentru mine, ei au reuşit să-mi întoarcă percepţia despre alb şi negru, înger şi demon.

Caut. La un moment dat, m-am prins că mă complac în această căutare. Am rămas tablou după „Cube”, am revăzut toate cele şapte ediţii de SAW, am apreciat geniul scenariştilor care încă mai pot crea astfel de filme. Subiectul trebuie să mă „rupă” din viaţa cotidiană, să mă facă să intru în atmosfera filmului – ceva de genul transmutării din „Avatar”. Un film bun trebuie să mă facă să fiu acel Tom Hanks din „Forrest Gump” şi cel din „Saving Private Ryan” şi să mă simt Naufragiatul din „Cast Away”. Trebuie să fiu acel killer Leon pentru care 1 minut în plus de somn deja e un lux. Un Leon pentru care meseria e o artă.  

„Godfather” cred că e unicul film după care am căutat cu tot dinadinsul să găsesc cartea şi să o recitesc. Un film cu de toate, cu emoţii, cu învăţăminte, un stres continuu pe toată durata. L-am îndrăgit pe Al Pacino, l-am urmărit pe Marlon Brando, l-am apreciat pe Robert De Niro. Cocteilul de mega-actori este un hint tare la modă în cinematografia contemporană, diferenţa e doar în cine e primul: filmul sau actorii?

Vreau să râd cu poftă împreună cu eroii din „Taxi”, să tremur sau să zbor împreună cu cei în „Armageddon”, să „simt” căderile din avion, helicopter, gravitaţia atunci când ei sar de pe o clădire în „Mission Impossible”, să mă facă să ies din „Matrix”-ul cotidian, să îngheţ împreună cu DiCaprio în „Titanic” sau să mă ia frica în „88 minutes” alături de Al Pacino. Vreau să pictez un „Where Dreams may Come” – unde căutările generează întrebări mai des decât răspunsuri găsite.

Încă mai caut şi mă bucur când găsesc.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău